Det er VG som i dag kan fortelle at NSB – eller Vy som selskapet nå heter - anslår at de skal bruke 65 til 90 millioner på «utvikling og plassering av eksterne lanseringskampanjer».

Presentasjoner som VG har fått innsyn i, viser at NSB planlegger tv- og kinoreklamer utover våren 2019 for å promotere det nye navnet. De vil også sette opp utendørsplakater «for å bygge kjennskap og kunnskap om merkevaren».

Dermed forsvinner så mye opp mot en tredjedel av pengen til betalt reklame.  Ifølge styreleder Dag Mejdell i NSB var den totale på prislappen på navnendringen 280 millioner kroner over fire år.

For et drøyt år siden var NSB ute og landet nye byråavtaler og selskapet jobber i dag med reklamebyrået Pol, mediebyrået PHD og PR-byrået GK. Dermed ligger det an til mye Vy-jobbing på de tre byråpartnerne denne våren.  

Les også: NSB velger ny byrå-trio

Prislappen for intern lansering og kommunikasjon kommer i tillegg på 10 til 15 millioner, ifølge NSB.

NSB opplyser videre til VG at de betalte 4,7 millioner kroner til Snøhetta «for hele designsystemet». Det var Snøhetta som kom opp med navnet Vy. De har også designet logoen og laget en ny «visuell identitet» for NSB.

Les også: Snøhetta var kunde hos reklamebyrået Vy – serverte samme navn til NSB

Les mer: NSB får kjeft fra flere hold, men BI-professor er positiv: - Fornuftig og modig