Torsdag samlet noen av landets fremste markedsførere seg på Grand Hotel i Oslo for å få med seg Merkevaredagen, som arrangeres av Kampanje.

Dette er tredje gang denne konferansen går av stabelen, og blant dem som stod på scenen finner vi reklameveteran og partner i konsulentselskapet Big Blue, Alf Bendixen.

Han kunne samtidig fortelle at han har en finger med i spillet i merkevarekrigen som foregår i frysedisken akkurat nå, nemlig den mellom Orkla-eide Grandiosa og Peppes Pizza.

- Det er noen år siden, men jeg har lov å si at jeg var med på et prosjekt for to og et halvt år siden, som var en analyse av hvordan Peppes kunne trekkes inn i en ny kanal, og hvor jeg konkluderte med et råd om å gå inn i frysedisken, sier Bendixen til Kampanje.

- Hvorfor er det lurt?

- Jo, fordi Peppes er en pizzamerkevare som finnes i alle kanaler, den eneste kanalen de ikke har vært i er i frysedisken. Vi markedsførere er så teoretiske at vi tror vi vanner ut merkevarer...

- Ja, er det ikke sånn at man ikke går på Peppes-restaurant hvis man kan kjøpe den i frysedisken?

- Når du er i dagligvarebutikken for å kjøpe inn til kveldens pizza, så tror ikke jeg at du står og diskuterer med kona om man heller skal gå på restaurant.

Direktør for kundeopplevelse i KPMG, Yngve Fjell, stod også på scenen på Merkevaredagen. Han tror ikke dette må bli en krig med vinnere og tapere.

- Jeg tror det er plass til begge i pizzakategorien, jeg tror det er en helt naturlig line-extension for Peppes å gå inn i frossenkategorien også, sier han.

I desember ble det klart at Norges største pizzakjede, Peppes, sammen med dagligvarekonglomeratet Scandza, skal inn i frysedisken med tre varianter av Peppes Pizza.

Les mer: Pizzakrig i frysedisken - Peppes angriper Orkla-sjefen (abo.)