Aller Media kjøper 70 prosent av Retail House i Norge. Avtalen omfatter i tillegg et samarbeid med den nåværende storaksjonæren, Retail House i Sverige. Reitail House omsatte for 20,9 millioner kroner og satt igjen med et overskudd før skatt på 226.000 kroner. Året før var omsetningen på 28,3 millioner og resultatet endte på minus 640.000 kroner.

Oppkjøpet innebærer at Retail House skal fortsette sin drift som tidligere, men at de nå blir en del av det Aller Mecia-eide byråkonsernet Ahead Group Norway. Stig Ove Gulbrandsen, som blir styreleder for byrået og er daglig leder i  Aller Media-eide Nova Vista, 

- Byrågruppen opplever en stadig økende etterspørsel etter nordiske leveranser, noe vi i enda større grad innfrir med denne transaksjonen, sier Gulbrandsen i en pressemelding fra Aller Media.

Retail House skal som de andre byråene i nettverket Ahead Group operere fritt i markedet.

- Selv om Retail House skal operere fritt i markedet, blir de nå en del av landets ledende byrånettverk Ahead Group Norway. Dette innebærer at selskapet enklere får tilgang på spesialkompetanse innen andre kommunikasjonsdisipliner når det er nødvendig, sier Gulbrandsen.

Omsetter for én milliard i Norden
Ahead Group Norway omfatter selskapene Hyper, OMG, Nova Vista, Uniform og Redink og datterselskaper av disse aktørene. Dette er selskaper som opererer i markedet innenfor blant annet digital markedsføring, CRM, performance marketing, innholdsmarkedsføring og opplevelsesbasert markedsføring. Totalt omsetter selskapene for 450 millioner kroner og har til sammen 200 ansatte i Norge. Selskapene har hittil vært eid av Aller Media og hatt et nettverkssamarbeid.

Ahead Group Norway blir den største enheten i Aller-konsernets skandinaviske byrånettverk, som totalt omfatter 10 selskaper med 500 ansatte. Den samlede omsetningen på en milliard kroner i Norden. 

Les også: Aller danner norsk byråkonsern - Per Engh Halvorsen blir toppsjef

Les også: Han blir ny Redink-sjef etter Per Engh Halvorsen: -Skal ikke endevende selskapet (Abonnement)