Det danske, familieeide mediekonsernet har de siste årene hentet stadig mer av sin omsetning i Norge utenfor den tradisjonelle mediebransjen. Blant annet har oppkjøp av selskaper innen digital markedsføring og innholdsmarkedsføring vist seg å være god butikk. Nå samler Aller Media alle sine norske marketing-selskaper i byrånettverket Ahead Group i et eget konsern under navnet Ahead Group Norway.

- Dette skal bli en av de største og mest kraftfulle byrågrupperingene i Norge, tilpasset den nye mediehverdagen, sier Per Engh Halvorsen, som blir administrerende direktør i det nye selskapet, i en pressemelding.

Les også: Han blir ny Redink-sjef etter Per Engh Halvorsen: -Skal ikke endevende selskapet (Abonnement)

- Vi har kongeposisjoner
- Er også dette et svar på tøffere konkurranse i markedet?

- Dette konsernet har først og fremst sprunget ut av ideen om at vi har noen av de sterkeste merkevarene innen dette feltet i samme konsern. Da mener vi det er fornuftig å se på hvordan vi i større grad kan hente ut synergier ved å jobbe på tvers. Jeg kjenner alle selskapene godt, så jeg er sikker på at vi kommer til å få til det, sier Engh Halvorsen til Kampanje.

Han er ikke beskjeden på vegne av det nye byråkonsernet.

- Med det utgangspunktet vi har - med «kongeposisjoner» på flere områder - er vi nødt til å ha høye ambisjoner. Tilsammen utgjør selskapene i Ahead Group det mest komplette marketingmiljøet i Norge. Min viktigste oppgave blir å legge til rette for samspill mellom selskapene og sørge for at energi og kompetanse flyter riktig og kommer våre kunder til gode, sier Engh Halvorsen.

Han mener Aller Medias nye byråkonsern er godt rustet til å møte konkurransen i markedet i tiden framover.

- Med det utgangspunktet vi har så mener jeg at vi kanskje er det største og sterkeste byrånettverket i Norge. Vi lever i en tid hvor markedsføringen endrer seg. Det krever et lag som jobber bredt for å løfte de største merkevarene, og det laget har vi på plass, sier Engh Halvorsen til Kampanje.

Omsetter for én milliard i Norden
Ahead Group Norway omfatter selskapene Hyper, OMG, Nova Vista, Uniform og Redink og datterselskaper av disse aktørene. Dette er selskaper som opererer i markedet innenfor blant annet digital markedsføring, CRM, performance marketing, innholdsmarkedsføring og opplevelsesbasert markedsføring. Totalt omsetter selskapene for 450 millioner kroner og har til sammen 200 ansatte i Norge. Selskapene har hittil vært eid av Aller Media og hatt et nettverkssamarbeid.

Ahead Group Norway blir den største enheten i Aller-konsernets skandinaviske byrånettverk, som totalt omfatter 10 selskaper med 500 ansatte. Den samlede omsetningen på en milliard kroner i Norden. 

- Aller ønsker å ta et sterkere industrielt grep om sin satsing på marketing. Dette er et av våre vekstområder og vi ønsker å realisere enda mer av kraften i porteføljen gjennom et tettere samarbeid mellom selskapene, til det beste for kundene og nye vekstmuligheter for selskapene, sier konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media i meldingen.

Les også: Norsk content-byrå får nordisk Elkjøp-oppdrag

Les også: Coop flytter reklame-millioner - fem Redink-ansatte må gå (Abonnement)

- Har vært en kulturbygger
Halvorsen var med å starte content-byrået Redink, som Aller kjøpte i 2011. Selskapet har en byråinntekt på ca 100 millioner kroner og 80 ansatte. Halvorsen har tidligere vært med å utvikle selskaper innenfor Dinamo og har også bakgrunn som informasjonssjef i Kværner og Telenor. Han vil også bli en del av konsernledelsen i Aller media og rapportere til konsernsjefen.

- Per Engh Halvorsen har vist at han er en kulturbygger som forstår den nye mediehverdagen. I tillegg har han vist at han kan levere resultater og har en bred og allsidig erfaring fra kommunikasjonsbransjen. Per har de beste forutsetningene for å fylle denne nye rollen, sier Sørsdahl i meldingen.

I tillegg til at Redink-sjef Per Engh Halvorsen blir toppsjef for byråkonsernet,  skal en egen ledergruppe på plass Samtlige selskaper vil drives videre under sine respektive merkenavn.

- Vi realiserer del 3
Konserndirektør for strategi og nye virksomhetsområder i Aller Media, Rolf Hanche-Olsen,har vært arkitekten bak mange Aller-oppkjøp de siste årene, deriblant kjøpet av Dagbladet. Det er også han som har ledet an satsingen på marketing-selskaper.

- Vi startet med å kjøpe og videreutvikle sterke, selvstendige selskaper, før vi etablerte Ahead Group som et norsk og nordisk nettverk. Nå tar vi et industrielt grep og realiserer del 3 i den langsiktige planen. Vi har hittil sagt at energi går foran synergi. Slik vi rigger oss nå mener vi at vi skal klare å få til begge deler, sier Hanche-Olsen.

Det nordiske byrånettverket Ahead Group ble etablert i 2016. Arbeidet med å samordne selskapene i Ahead-alliansen ble ledet av Bente Klemetsdal. Hun har tidligere hatt en rekke lederstillinger i den nordiske mediebransjen, blant annet i SBS Radio. Klemetsdal gikk av som salgsdirektør i Aller Media i 2015, men ble hentet tilbake av Rolf Hanche-Olsen i 2016 for å samordne satsingen på det nye byrånettverket. Hun ble senere konserndirektør for salg og marked i Aller Media. I konsernledelsen får hun nå selskap av den nye konsernsjefen for nykommeren Ahead Group Norge, Per Engh Halvorsen.

Les også: Klemetsdal skal fronte Aller Medias nye nordiske byrånettverk

Les mer: Henter 500 mill. utenfor mediemarkedet