VG lanserer en av sine største reklamekampanjer noensinne. Bak kampanjen står reklamebyrået SMFB, anført at det kreative teamet Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre. Det er Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen i Giants&Toys som har regi. Duoen er best kjent som skaperne av NRK- og Netflix suksessen «Vikingane», og dette er deres aller første reklameoppdrag som filmregissører (se filmen nederst i saken). 

Resultatet er kampanjen «Hvis det skjer er vi først», som tar for seg nyheter du bare ikke vil gå glipp av. Første VG-film byr på en ellevill historie om Bergens løsrivelse fra Norge. For hva hadde skjedd om Bergen plutselig ønsket selvstendighet? Ville Erna blitt med? Ville resten av Norge protestert? VG ønsker med filmen å fortelle at de ville vært der og rapportert først minutt for minutt

- Har helt bevisst overdrevet
- Det er viktig å få med seg at dette er satire. Det er ikke vår intensjon å støte noen. Vi har involvert mange bergensere underveis og har hele tiden fått gode tilbakemeldinger derfra. Reaksjonene i sosiale medier tyder også på at filmen blir tatt imot på en positiv måte, filmen blir oppfattet som morsom satire. Vi har helt bevisst overdrevet for at filmen ikke skal bli forvekslet med virkelige nyheter. Målet er å vise fram VG-maskineriet på en humoristisk måte med kraftfulle symboler. sier markedsdirektør Hilde Øier i VG til Kampanje.

- Bra timing for slik satire
Den splitter nye reklamefilmen starter med jubelscener fra Brann Stadion før VGTV-journalist Ahmad Fawad Ashraf forteller at Facebook-gruppen «Bergen ut av Norge» under hashtaggen #Berxit mobiliserer kraftig i sosiale medier. Så går det slag i slag med glimt fra demonstrasjonstog med plakater med påskriften «Friele for president», dramatisk nyhetsrapportering med flere VG-profiler i hovedrollene, blant andre Hanne Skartveit og Nora Thorp Bjørnstad.

- Nyhetsbildet i verden er preget av brexit, splittelse, krig og konflikter. Bakteppet for satiren er blodig alvor? 

- Ja, det er bra timing for slik satire. Det blir en bonus for vår del, svarer Øier.

Satiren og tullet til tross, alt er ikke helt uten forankring i den virkelige verden, ifølge kreativt team i SMFB, Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre.

- Selv om dette er en fantasi, er VG sin dekning ikke så langt fra hvordan den ville vært, hvis det hadde skjedd på ordentlig, sier teamet i en pressemelding fra VG.

Konsulent i SMFB, Torstein Drogseth, legger til:

- Virkeligheten overgår det meste av fantasi om dagen, så når vi skulle demonstrere VG sin evne til å gi deg de ferskeste nyhetene først, måtte vi jo «dra på» skikkelig, sier han.

- Relanserer vårt kjente slagord
VG relanserer slagordet - eller payoffen - «Dagen er ikke den samme uten» i det som blir den største reklamekampanjen fra mediehuset på flere år.

- Dette er en største reklamekampanjen fra VG på lang tid. Hensikten er å fortelle at VG er først med det aller siste og at VG er best på «breaking news». Vi relanserer også vårt kjente slagord «Dagen er ikke den samme uten» i oppdatert 2018-versjon, men fortsatt med glimt i øyet, sier markedsdirektør Hilde Øier til Kampanje.

- Før dreide payoffen seg mye om «VG-pausen», og hvordan folk koblet av med oss. Nå ønsket vi å løfte payoffen opp på 2018-nivå ved å ta utgangspunkt i relevans, legger hun til.

Stor kampanje
VG sparer ikke på reklamekronene.

- Reklamefilmen vil kjøres i alle digitale kanaler, på lineær tv, på kino, i utendørsreklame og på print, forteller Øier.

Se den nye VG-filmen her: