Tidligere i dag onsdag skrev Kampanje at VG nå gjør sin inntreden på influencer-markedet, og har ansatt Camilla Hellum som prosjektleder i VGs kommersielle avdeling. Hellum er nå i gang med å kartlegge potensialet i markedet.

- VG har en sterk merkevare, og vi ønsker å tilknytte oss noen influencere som leverer innhold av høy kvalitet. Den primære hensikten er å styrke den kommersielle porteføljen, for å gi våre kunder et bedre tilbud, sier Torill Nikø, leder for digital forretningsutvikling i VG Annonse, til Kampanje. 

Nikø forteller at flere kunder har etterspurt samarbeid med influencere.

- Vi ser at markedet rundt influencere har utviklet seg kraftig de siste årene, men vi mener at det fremdeles er under utvikling. Nå begynner markedet å nå et punkt der det er lønnsomt for alle parter, annonsør, influencer og oss som salgsorganisasjon, å jobbe sammen om kommersielle produkter, sier Nikø.

Blogg.no: - Utelukkende positivt
Det betyr at konkurransen om influencerne trappes opp for aktører som United Influencers, Adlink Media, Nordic Screens, Bonnier og Egmont. Sistnevnte, som blant annet driver bloggplattformen Blogg.no, synes konkurransen er utelukkende positivt. 

- VG har jo vært litt i dette markedet en stund, men jeg synes det er veldig positivt at VG legger opp til den tydelige satsingen de nå gjør. For oss som bloggplattform er det utelukkende positivt at flere ser mulighetene som ligger i markedet av selvpublisister og bloggere, sier leder av blogg.no i Egmont Publishing, Kjetil Manheim.

- At det er plass til flere kommersielle aktører er jeg overbevist om. Dette er et markedsområdet i vekst, og influencere tar en stadig større plass i folks mediekonsum, sier han. 

- Bransjen tjener på VGs inntreden
Også Adlink Media, som huser populære influencere som Kristin Gjelsvik (også kjent under bloggnavnet Styleconnection) og Trines Matblogg, mener det er bra med konkurranse. Daglig leder Tore Nesheim sier det er god plass til flere seriøse aktører i et marked han mener vil fortsette å vokse.

- Dette er jo ikke helt nytt for VG, de er allerede godt tilstede med Harm&Hegseth og flere spennende podkaster som må kunne sies å være under influencer-paraplyen, og som ser ut til å fungere bra. Om VG girer opp, så tenker jeg det er bra og et tegn på at de satser på noe de har tro på skal spille en rolle også fremover, noe som stadig flere aktører i bransjen heldigvis erfarer, sier Nesheim.

- Sunn konkurranse
Han får medhold av kommersiell direktør i Nordic Screens, Martin Garfalk, som mener bransjen vil tjene på at VG trekker fokus til bransjen fra annonsører og byråer.

- Jeg har full forståelse for at VG sonderer mulighetene i dette markedet som er i sterk vekst. Fra vår side ser vi positivt på sunn konkurranse og for bransjen er det uansett ikke "internt" det store slaget står; Vi er alle på jakt etter en andel av de større pengestrømmene som nå plasseres i mer tradisjonelle kanaler og det er en mye mer spennende utfordring, sier Garfalk.

Kampanje har den siste tiden skrevet flere saker om influencerbransjen, som har fått ramsalt kritikk for tvilsom pakketering, prising, transparens og informasjon.

Les også: «Slår blogg-alarm om hårreisende priser og verdiløse følgere» (Abonnement)

Les også: Influencer-nettverkene vil rydde opp etter avsløringer

Bransjeorganisasjonen INMA har nå tatt på seg oppgaven med å profesjonalisere fagområdet, og samler aktører fra hele bransjen i en styringsgruppe som skal jobbe med standardisering og retningslinjer for influencer-bransjen.

Les også: INMA vil rydde opp i influencer-bransjen