Mandag ble det endelig bekreftet at Petter Northug er tilbake på landslaget for første gang siden 2013. 32-åringen dropper privatsatsingen til fordel for en plass på sprintlandslaget. Også sponsoravtaler og store inntekter ryker. 

- Det er slike valg og veikryss man kommer til. En del ting faller bort, og noen ting åpner seg, sa Northug på pressekonferansen mandag

Men den private storsponsoren Coop er usikker på hva som skjer med samarbeidet fremover. Det bekrefter dagligvaregiganten overfor Kampanje.

- Hva som skjer videre med samarbeidet mellom Petter og Coop er foreløpig uklart. Vi har ventet på at det skulle komme en avklaring rundt landslaget, slik at vi kan sette oss ned med Petter og finne ut hvilke føringer han har fått for et videre samarbeid med oss, eller et samarbeid i fremtiden, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til Kampanje. 

- Skal dere snakke med Petter Northug nå?

- Vi har avtalt et møte med Petter i neste uke.

Dagligvarekjeden Coop er Petter Northugs hovedsponsor og skal angivelige gi en inntekt på cirka ti millioner kroner i året. Øvrige sponsorer er Fischer,  Red Bull og Oakley

Taus om Coop-avtalen
I Petter Northugs leir er man ordknappe når Kampanje spør om samarbeidet med Coop og sponsoravtalen som løper ut i vår.

- Det har jeg ingen kommentarer til, svarer manager Are Sørum Langås. 

- Kan du bekrefte at det uklart hva som kommer til å skje?

- Det har jeg ingen kommentar til. 

- Opphører flere av de private sponsoravtalene?

- Det kan jeg ikke kommentere.

Red Bull er ferdig
Men det er allerede klart at Petter Northug må droppe sitt ti år lange sponsorsamarbeid med Red Bull. For Norges Skiforbund strammer ytterligere inn på private sponsoravtaler for sine eliteløpere. Ingen løpere kan inngå avtaler med drikkeprodusenter fra og med 1. mai. Årsaken er at Skiforbundet har inngått en eksklusivitetsavtale i denne bransjen.

Mens Coop venter på et endelig svar, gleder sponsoren seg over at Northug er inne i landslagsvarmen

- Vi er glade over at Petter er tatt ut på sprintlandslaget. Sportslig suksess har alltid vært en viktig del av samarbeidet mellom Petter og Coop, sier Friis til Kampanje. 

Gleden til tross, det har gnistret mellom dagligvarekjeden og Norges Skiforbund de siste ukene. Forbundet vraket nylig en ferdigforhandlet avtale med Coop til fordel for en forlenget kontrakt med Norgesgruppen, noe som satte sinnene i kok hos Coop. Også i Northug-leiren skapte Skiforbundets avgjørelse irritasjon, men det stoppet ikke skistjernens comeback. Nå blir Northug en del av et landslaget der Coop-rivalen Spar er blant sponsorene som eksponeres.

Les også: Northug sprenger alle sponsorgrenser (Abonnement)

Det er var i mai 2013 Petter Northug skrev kontrakt med sponsoren Coop og startet sitt eget private lag. Senere ble det inngått en overgangsordning som gjorde at Northug kunne konkurrere for Norge i løpet av sesongen som ventet, men de påfølgende skulle spesialavtalene utløse nye konflikter.

Samarbeidet mellom Petter Northug og dagligvarekjempen tok en dramatisk vending tidlig om morgenen 4. mai 2014, bare ett knapt år etter at sponsoravtalen ble undertegnet. Petter Northug kjørte over en rundkjøring, meide ned skilt og endte i autovernet på Byåsen i Trondheim. Han stakk av fra åstedet og ble senere dømt til fengselsstraff for fyllekjøring. Den dramatiske maidagen for snart fire trodde mange at Coop ville bryte avtalen med Northug, men det skjedde ikke. Sponsoravtalen ble reforhandlet noen uker senere.

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Norges Skiforbund, uten å lykkes.