Innholdsprodusenten til forlaget Teknisk Ukeblad Media AS (TU Media), som blant annet eier teknologinettsidene Teknisk Ukeblad og digi.no, endrer navn fra Storylabs til Delta V.

- Vi vil definere oss mer som det vi er – et byrå innen ingeniør- og teknologisektoren. Da vi begynte for tre og et halvt år siden var vi et in-house contentstudio, men siden den tid har vi blitt så mye mer. Vi har kunder som har vært veldig fornøyde, så det har utviklet seg til at vi gjør en rekke andre tjenester, som blant annet aktivitet på Facebook, strategiarbeid og prosjektledelse av reklamefilmer, forteller daglig leder i Delta V, Jørgen Elton Nilsen, til Kampanje.

20 prosent av salgsinntektene
Content-byrået har opplevd en sterk vekst siden oppstarten i 2015. Det begynte som et prøveprosjekt med én ansatt, og i dag har de fem ansatte. Omsetningen deres har nesten doblet seg år for år, og i 2018 har de budsjettert for en omsetning på 16 millioner kroner. Det er litt i underkant av 20 prosent av TU Medias totale salgsinntekter, som i 2016 var på rundt 115 millioner kroner.

- Det var rett og slett den markedsutviklingen vi så, ett skifte fra banner til content. Her var det upløyd mark, og det gikk fort fra test til full gass. Vi fikk fotfeste og resultatene var ganske spinnville, sier Nilsen.  

I 2016 var TU Medias totale driftsinntekter på 104 millioner kroner, og de endte opp med et negativt driftsresultat på 4,3 millioner kroner.

Skal ansette flere
Hittil i år har Delta V levert innhold for 65 unike annonsører. Et stort volum, ifølge Nilsen.

-Vi jobber med hele spekteret innenfor teknologi- og ingeniørbedrifter i Norge, fra de største til de minste, forteller han.

På kundelisten finner man blant annet Miele, Renault, Tools og Atea.

Og nå skal byrået også oppskalere innad med tre nye ansatte.

-Dette er det største hoppet vi gjør hittil. Det blir omstrukturering internt, hvor de fleste har vært med i to år, og de har da utviklet seg fra å være skribenter til å gjøre veldig mye mer. De to første årsverkene skal derfor være skribenter, slik at vi kan bruke ressursene våres internt annerleds, sier Nilsen.

- Tydelig merking er veldig viktig
Torsdag  i forrige ble dVG felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å svekke skillet mellom journalistikk og reklame.

Tre ulike klagere reagerte på utformingen av innholdsmarkedsføringen på forsiden av VG Nett. Torsdag ble klagene behandlet samlet i PFU, og de fikk medhold i at VG ikke har gjort nok for å sikre at leserne oppfatter at dette er reklame.

Publiseringene som er klaget inn er både merket med «Annonsørinnhold» og logoen til annonsørene i toppen og har doble skillelinjer i bunnen, men utvalget mener likevel at likhetene mellom det redaksjonelle stoffet og det kommersielle stoffet gjør at VG ikke uten videre kan forvente at leserne forstår at dette ikke er journalistikk.

Jørgen Elton Nilsen og Delta V  publiserer selv annonsørinnhold på alle TU Medias digitale flater. Han mener det er klargjørende for hele fagfeltet at retningslinjene tegnes opp av både aktører selv og tredjeparter med tanke på PFUs fellelse av VG.

- Tydelig merking er veldig viktig av flere grunner. Den ene er det åpenbare, at leserne skal vite hva de eksponeres for. Hverken mediet eller annonsør er tjent med at noen føler seg lurt. Derfor har vi helt siden starten holdt en veldig tydelig merking av «native ads», med egen bakgrunn, font, artikkelmal og «annonse» i tydelig skrift på både ingress, heading og lenke - samt jevnt rundt i hele artikkelen. Vi får også tydelig frem hvem som er avsender. At vi har gjort det slik stammer fra faktiske målinger av hva leserne oppfatter som tydelig, og deres brukermønster, ikke synsing, forteller Nilsen.