På tampen av 2016 ble Finns markedsposisjon kraftig utfordret av flere aktører som den internasjonale rubrikkgiganten Letgo og nye og mer bloggdrevne rubrikksider som Tise.

Schibsteds rubrikkgigant måtte dermed grave dypt i lommeboken og møte konkurransen fra de nye utfordrerne på reklameplass. Fra januar til desember i fjor har Finn kjøpt reklame for 195,5 millioner kroner brutto. Det utgjør en vekst på over 130 prosent fra samme periode i fjor, da de hadde brutto reklameinvesteringer på 83,8 millioner kroner. 

I tillegg investerte Schibsted mye penger for å få fart på nysatsingen Shpock, som ble lansert i det norske markedet i fjor.

Les også: Går i strupen på Finn med Naspers-millioner i ryggen

Les også: Reklamekrig i rubrikkmarkedet - Finn øker budsjettet voldsomt

- Måtte lære oss helt nye ting
Caset, der rubrikkjempen beskriver hvordan de taklet og styrte seg gjennom dette, ble sendt inn til juryen i «Årets Markedsfører» som tydeligvis likte det de leste. Dermed er Finn den tredje finalisten i årets gjeve konkurranse. 

- Det er vi kjempestolte av og det er utrolig kult. Vi har jobbet 18 år i Finn med markedsføring og laget gode konsepter og det å endelig være nominert er kjempekult, sier markedsdirektør Janne Jacobsen i Finn.

Hun sier fjoråret ble «et veldig spesielt år» med den nye konkurransen fra den globale aktøren Letgo som plutselig utfordret «monopolisten» på hjemmebane.

- Ja, det ble et kjempespesielt år der vi fikk ny konkurranse. Vi måtte lære oss helt nye ting som vi aldri hadde gjort før som app-markedsføring. Finn er en slags monopolist, men i løpet av året fikk vi mye konkurranse som jeg synes vi har taklet veldig godt, sier Jacobsen.

Se videointervju med markedstoppene i Finn.no som forteller om konkurransen med Letgo her:

Kolonial.no vant i fjor
I fjor var det Kolonial.no som vant denne prisen, mens vinnere før det inkluderer giganter som DNB, Storebrand, SAS og Vipps.

Vinneren av «Årets Markedsfører» blir offentliggjort 15. mars på MFO Case, og frem mot den datoen, vil Kampanje presentere alle finalistene på våre sider.

Tidligere er det lille PR- og managementbyrået Little Big Sister med Silje Larsen Borgan i spissen blitt nominert for sitt arbeid med rap-duoen Karpe Diem og Visit Oslo som reddet et kjærestepar fra turistfelle i Louvre.

Les også: PR-byrået til Karpe Diem kan bli Årets Markedsfører: - Føler oss som ferskinger

Les også: Reddet kjærestepar fra turistfelle i Paris - nå kan Visit Oslo få pris

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er representert i juryen som kårer Årets markedsfører.