Alle finalistene i «Årets Markedsfører 2017» er nå klare. og den siste finalisten er den nettbaserte gjenbruksbutikken Tise. Dermed er det altså to konkurrenter med i årets finale, siden også  rubrikkgiganten Finn er videre som finalist i konkurransen.

Les også: Rubrikk-krigen sender Finn til finale - feide konkurrenten av banen

Når Kampanje tar en prat med de to ansvarlige for markedsarbeidet i Tise rett etter at de har presentert caset for juryen mandag denne uken, er de to både glade og lettet.

- Det er gøy at vi blir anerkjent for å gjøre ting litt annerledes, sier Karoline Gjermundsen, som er marketing lead i Tise. Hun hadde hånden på rattet i forbindelse med markedsarbeidet i fjor da nettbutikken for alvor ble lagt merke til i det norske markedet.

- Vi fortsatte mye av jobben vi hadde startet i 2016, og fokuserte på å være synlige på mange arenaer, fortsatte å gjøre stunts, tørre å utfordre og sette gjenbruk på agendaen og fokusere på å skape lojale brukere, sier fortsetter Gjermundsen.

Har med «gjenbruksdronningen»
Ved inngangen til 2017 hadde Tise satt seg som mål å få 200.000 registrerte brukere – og landet på 300.000. For å komme dit, har ett av de viktigste, strategiske grepene vært å jobbe med influencere, og også å ha Jenny Skavlan som frontfigur og eier. Skavlan er også kreativ leder i Tise.

- Hvor viktig har Jenny Skavlan vært oppe i alt dette?

- Det er ingen hemmelighet at Jenny Skavlan nok har hatt en stor effekt, og hun er jo gjenbruksdronningen – så at hun forbindes med Tise, er jo bare kjempebra, sier Victoria Terese Hauk, som er markedssjef i Tise. Og legger stolt til at når folk søker på Jenny Skavlan på nett, er det enten knyttet til gjenbruk, Fingern (ektefelle) eller Tise.

Tise har jobbet taktisk og strategisk med å bygge et eget «community» av brukerne – slik at disse skal kjenne seg som «Tise-re».

Se intervju med Tise i filmen under (artikkelen fortsetter under filmen):

Karpe Diems PR-byrå i finalen
Tidligere er det lille PR- og managementbyrået Little Big Sister med Silje Larsen Borgan i spissen blitt nominert for sitt arbeid med rap-duoen Karpe Diem og Visit Oslo som reddet et kjærestepar fra turistfelle i Louvre.

Les med om de to her: PR-byrået til Karpe Diem kan bli Årets Markedsfører: - Føler oss som ferskinger

Og her: Reddet kjærestepar fra turistfelle i Paris - nå kan Visit Oslo få pris

I fjor var det Kolonial.no som vant denne prisen, mens vinnere før det inkluderer sterke merkevarere som DNB, Storebrand, SAS og Vipps.

Vinneren av «Årets Markedsfører» blir offentliggjort 15. mars på MFO Case.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er representert i juryen som kårer Årets markedsfører.