Camilla Forberg er snart tilbake i manesjen og denne gangen som leder av den nye felles kommunikasjonsavdelingen til Get og TDC. Get leverer tv- og bredbåndstjenester til privatmarkedet, og TDC leverer komplette telekom-tjenester til bedriftsmarkedet.

- Konkurransen fra norske og internasjonale aktører blir stadig sterkere, og det er viktigere enn noen gang at vi fremstår med en klar posisjon i markedet som et tydelig alternativ til konkurrentene. En enhetlig og effektiv kommunikasjon gjennom hele organisasjonen, både internt og eksternt, er ett av virkemidlene for å lykkes med dette, sier administrerende direktør i Get TDC, Gunnar Evensen, til Kampanje.

Evensen sier ambisjonene er store når han nå har ansatt Camilla Forberg til å bygge det han kaller «Norges beste og mest spennende kommunikasjonsavdeling».

- Hvorfor disse voldsomme ambisjonene?

- Vi må styrke vår evne til å posisjonere selskapet, våre tjenester og kommunikasjonen med våre kunder og markedet på en helhetlig, effektiv og god måte. Vi skal lede an i arbeidet med å ta i bruk ny teknologi, og vise vei på dette området. Det å skape Norges beste kommunikasjonsmiljø er ikke et mål i seg selv, men en viktig retningsbeskrivelse for å sikre at vi investerer nok og er ambisiøs nok på de mulighetene som ligger fremover, sier han. 

- Styrker laget:

- Camilla Forberg er en av Norges beste innen merkevarebygging og kommunikasjon, og jeg gleder meg til å få henne på laget. Camilla vil sitte i ledergruppen og rapportere til meg, sier Gunnar Evensen konsernsjefen i Get TDC.

Sluttet etter uenighet
Med seg på laget får Gunnar Evensen altså med seg den tidligere merkevaredirektøren i DNB, Camilla Forberg, som sluttet i fjor høst i banken etter en uenighet rundt organiseringen av markeds- og merkevarearbeidet i én og samme stilling i banken.

Les også: Forberg ferdig i DNB – «vi er ikke enige»

Nå får hun all makt i sine hender og skal ratte både posisjonering, merkevarestrategi og budskapsutforming og «ta dette koordinert ut i alle flater både gjennom CRM, betalt kommunikasjon, PR og sosiale medier og internkommunikasjon». 

- Det var ikke helt derfor jeg sluttet. Det å samle kommunikasjon ett sted tror jeg er veldig smart når alle vet hvor vi vil, og hva vi ønsker å oppnå. Når alle i selskapet drar i sammen retning vil kundeopplevelsen og budskapene oppleves konsistente og vi bygger tillit og troverdighet, som igjen skaper lojalitet, sier Forberg i dag.

- Digger ambisjonen
Hun sier rett ut at hun rett og slett «digger» ambisjonene til Get om å bygge opp den beste og meste spennende kommunikasjonsavdelingen i Norge.

- Det var ikke småtteri?

- Det er mye av grunnen til at jeg takket ja.

- Ikke alle kunder er like fornøyde med tv- og internettdistributøren sin – blir det en stilling du ikke snakker høyt om i selskapslivet?

- Jeg skal rope stolt utover bordet at jeg jobber i Get TDC. Det har jeg alltid gjort med alle selskaper jeg har jobbet i. Jeg lurer alltid på hvorfor folk ikke er fornøyd, og så peprer jeg de med gode ting vi gjør, og er helt sånn passe ydmyk når jeg sier at vi beklager, at vi alle gjør vi feil, men at vi prøver så godt vi kan. 

- Spøk til side – har du noen erfaring med å takle illsinte kunder som for eksempel opplever svarte tv-skjermer? 

- Jeg elsker gode kundeopplevelser. Punktum. Det er ganske lite som skal til for å få folk fornøyd og lojale, men det er utrolig viktig at vi alltid leverer basisen av det vi har lovet. Det er når du levere over forventning at lojalitet skapes, sier hun. 

Dårlig kundeopplevelser mener Forberg at hun har håndtert både i SAS, Tine og i DNB.

- Når produktet eller selskapet ikke leverer det de har lovet det de lover blir folk selvsagt forbanna. Med god grunn. I både DNB og SAS er det sånn at dårlige kundeopplevelser håndtert på en god måte leverer høyere kundetilfredshet enn snittet av kundetilfredsheten, sier den nye kommunikasjonsstoppen i Get TDC. 

Hatt mange markedstopper
Forberg kommer til et selskap hvor det har jobbet mange profilerte markedsfolk før henne, som for eksempel Haagen Sæther-Larsen, Janne Espevalen og Jon Fornes. Ingen av dem satt i stillingen lenger enn to år. Også Lene Bjørk og Heidi Almås har vært inne og hatt markedsansvar under Sondre Aarrestad.

- Før Sondre Aarrestad tok over i 2009, var Janne Espevalen markedsdirektør i to år. Dette var en spennende og krevende periode med nye, tøffe eiere; Goldman Sachs og Quadrangle. Espevalen ledet markedsavdelingen i denne viktige perioden og var hos oss i cirka to år, sier Gunnar Evensen.

- Er jobben som markeds- og merkevaredirektør en jobb man ikke blir så gammel i og hvorfor har det vært så mange som har bekledd den stillingen?

- Sondre Aarestad har hatt ansvaret de siste åtte årene så jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen at det har vært så mange markedsdirektører, sier Evensen.

Forberg vil altså gå inn i konsernledelsen til Gunner Evensen og i forbindelse med ansettelsen så får Øyvind Husby og Sondre Aarrestad andre arbeidsoppgaver. Aarrested vil fortsetter som leder for salg og kundeservice i forbrukermarkedet, mens Husby vil jobbe mer med myndighetskontakt og regulatoriske rammebetingelser for selskapet fremover.