I går ble det kåret Gasellevinner både i Norge og Oslo og på toppen av listen i hovedstaden stod det et par bransjekjenninger. De siste årene har nemlig Mona Jensen og Morten Isachsen bygget opp merkevaren Tom Wood og fått innpass hos noen av verdens mest kresne design- og konseptbutikker.

Det er Dagens Næringsliv som står bak kåringen. Til avisen forteller Mona Jensen, som tidligere har vært byråleder i digitalbyrået Jimmy Royal, at hun egentlig bare skulle hjelpe mannen med å gjøre litt research for en kunde han jobbet med, en juvelér. I prosessen fikk hun ideen til å lage kvalitetssmykker i ekte sølv, som kunne selges i klesbutikker.

- Med mine merkevarebriller så jeg at der var det et rom, sier hun til DN.

Ekteparet ble deretter enige om at hun skulle slutte som leder av reklamebyrået Jimmy Royal og i april 2013 ble den første Tom Wood-kolleksjonen lansert i Oslo.

- Fra første stund var det klart at vi siktet mot en internasjonal merkevare. Vi brukte god tid på å definere hvem Tom Wood er. Han er en jovial, fin fyr på rundt 40, mørk, han har reist mye, kjører motorsykkel og er eventyrsøkende. Produktene våre er laget for Tom Wood og vennene hans, sier Jensen.

Morten Isachsen har i løpet av sin karriere vært innom både Dist og Jimmy Royal og var også i mange år merkevaresjef i Levis. 

Les også: Gjør byråleder-comeback - tidligere Dist-sjef blir byråleder i Jimmy Royal

Selskapet hadde snaue 23 millioner kroner i omsetning i 2016 og et overskudd på 3,2 millioner kroner.