I mars i fjor samlet Coca-Cola alle sine cola-varianter under én og samme merkevare i Norge i en såkalt «One Brand»-strategi. Det betyr at alle variantene, inkludert Coca-Cola Zero og Light, skal markedsføres under samme merkevareidentitet. Dermed er det helt slutt på de eksplosjonstunge og testosteronspumpende reklamefilmene for Coca-Cola Zero, blant annet.

Les mer: Nå blir det slutt på dette

Nå følger resten av verden etter i det som er den første nye globale merkevarestrategien til Coca-Cola siden 2009. Brusgiganten kaster samtidig vrak på det syv år gamle slagordet «Open Happiness» til fordel for det nye slagordet «Taste the Feeling». Igjen er det smaken som skal være i sentrum for kommunikasjonen.

Hovedfilmen i lanseringen har fått navnet «Anthem», der Coca-Colas nye jingle med Conrad Sewell på vokal er det bærende elementet. Sewell er kjent for mange fra låten «Firestone», som var et samarbeidsprosjekt med norske Kygo. Reklamefilmen på 60 sekunder får premiere på norsk tv onsdag 20. januar.

«Anthem» inneholder også en helt ny musikalsk signatur, som vil bli spilt på slutten av alle reklamefilmene.

Se hovedfilmen og de andre filmene i lanseringen her:

Dette er ifølge Ad Age den første store strategiske avgjørelsen Coca-Colas nye markedsføringssjef Marcos de Quinto gjør siden han inntok sjefsstolen for et år siden.

- Coca-Cola begynte å snakke til folk på en belærende måte, og Coca-Cola har alltid vært en enkel fornøyelse, sier han til Ad Age om hvorfor han vil flytte selskapet vekk fra strategien som har blitt markedsført under slagordet «Open Happiness» siden 2009.

Han sier videre at Coca-Cola tidligere har risikert å skyve kunder fra seg ved å tilegne hver av variantene en egen merkevareidentitet.

- Indirekte har vi sagt at Coca-Cola ikke lenger er for alle, sier han.

Lanseringen skjer i Paris i dag der store deler av Coca-Colas organisasjon er samlet.

- Hver dag er det millioner av mennesker over hele verden som drikker en iskald Coca-Cola. Den nye «One Brand» tilnærmingen betyr at alle de ulike Coca-Cola variantene blir en del av den samme merkevaren, slik at valgmulighetene til forbrukeren blir enda mer tydelig. Dette er en betydningsfull investering bak hele Coca-Cola porteføljen, som viser at alle kan oppleve den spesielle følelsen det er å nyte en iskald Coca-Cola, med eller uten kalorier og koffein, sier Marcos de Quinto i en pressemelding.