Det var i går at det kontroversielle nettstedet Resett mottok en begjæring om midlertidig forføyning sendt fra advokat Nils Christian Nordhus på vegne av den terrorsiktede kvinnen.
I begjæringen om midlertidig forføyning som Kampanje har fått tilgang til heter det blant annet: «Publiseringen krenker både [kvinnens navn] – og i særdeleshet – barnas rett til personvern, jf. skadeserstatningsloven § 3-6 straffeloven § 267 og EMK artikkel 8. Identifisering berører også søsken og foreldre, men uten at deres interesser er bærende for denne forføyningssak».
Videre skrives det blant annet at det nedlegges påstand om at Resett forbys å publisere kvinnens navn.
Nordhus og Aarø anfører i begjæringen at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase og at kvinnen selv aldri har stått frem med navn og bilde.
Kampanje har vært i kontakt med kvinners forsvarer Nils Christian Nordhus og med advokatkontoret Nordhus og Aarø. Nordhus ønsker ikke å kommentere saken før de foreligger en rettslig kjennelse. Saken skal opp i Oslo tinghus mandag.
- Vi vil høre hva motparten og retten har å si. I utgangspunktet mener vi dette er en sak hvor publikum har et berettiget informasjonsbehov, og vi står inne for publiseringen, sier redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug til Kampanje.
Da den terrorsiktede kvinnen landet i Norge forrige fredag, skrev Kampanje om hvorfor de store norske mediene så langt hadde valgt å ikke identifisere kvinnen. Resett har vurdert det annerledes.
- Vi har valgt å identifisere kvinnen fordi vi mener dette er en sak med stor offentlig interesse, der publikum har et berettiget informasjonsbehov. Vi snakker om en kvinne som er siktet for svært alvorlige forhold - å slutte seg til ikke bare én, men to av verdens farligste terrororganisasjoner, sier Akerhaug.
- Det betyr at saken er alvorlig, og da hun ble varetektsfengslet mandag, understreket det sakens alvor. Her er det skjellig grunn til mistanke. Det er klart det er forhold som taler for og imot identifisering – hensynet til barna taler imot, mens offentlighetens informasjonsbehov taler for, sier Akerhaug videre.