- Facebook er viktigst

Når merkevaren Pringles skal bygges i Norge, er det Facebook og tv som gjelder. – Facebook er nøkkel-plattform, sier markedsansvarlig.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

En tv-reklame for potetgullet Pringles er én av de fem filmene som er målt i denne omgangen med reklamebørs. De andre tv-annonsene som er målt i perioden, er Hoffs opphøgde poteter, Idun tomatketchup, Norgesautomaten og Trivago.

Tall fra Nielsen viser at Pringles var nærmest fraværende som annonsør i norske, tradisjonelle medier i 2013. Potetgull-merket brukte i fjor kun rundt 230.000 brutto annonsekroner i det norske markedet – og disse ble utelukkende plassert i avis. Vi gjør oppmerksom på at tallene fra Nielsen ikke inkluderer digitale kanaler, og er altså brutto annonsekroner før fratrukkede rabatter.

Hittil i år har Pringles intensivert annonseringen, og av de tradisjonelle kanalene har man kun satset på tv. Fra januar til og med august brukte Pringles i overkant av 7,8 millioner brutto annonsekroner på tv-reklame.

I en e-post-kommentar fra Kelloggs markedsavdeling i Tyskland, kommer det frem at mange Pringles-annonsekroner legges igjen på Facebook.

- En viktig del av Pringles merkevarekarakter, er å glede folk med «overraskende moro». Så enhver plattform som passer til dette, passer til Pringles-merkevaren. Men en nøkkel-plattform er Facebook, hvor Pringles er en av de største merkevarene med nesten 30 millioner fans, sier Director Corporate & Legal Affairs Northern Europe, Dr. Markus Dreißigacker.

 

I september var det Imsdal som ble kåret til vinner av reklamebørsen. Da var det utendørsannonser som ble målt.

Les også: Vant med vann

Sterk avsender
Tallene fra reklamebørsen viser at den hjulpne reklameoppmerksomheten for Pringles er lavere enn gjennomsnittet. 24 prosent av respondentene kan huske å ha sett Pringles-reklamefilmen, mens gjennomsnittet var på 32 prosent. Men potetgull-produsenten kan trøste seg med at avsenderidentitet knyttet til filmen, derimot, er sterk. Hele 69 prosent av de som har sett filmen, husket at det var Pringles som var avsender. Gjennomsnittlig avsendeidentitet var på 43 prosent.

Markus Dreißigacker er ordknapp når det gjelder å redegjøre for den mediestrategien og -miksen som er valgt.

- Våre medieinvesteringer er del av en langsiktig merkevare- og kommunikasjonsstrategi, hvor kanalvalgene kan variere, sier Dreißigacker til Kampanje.

 Når det gjelder liking av reklamefilmen til Pringles, er den helt på det jevne. 55 prosent av respondentene oppgir at de likte filmen godt eller svært godt. Gjennomsnittet var på 56 prosent.

Til Kampanje oppgir Dreißigacker at reklamekampanjer til en viss grad tilpasses de lokale markedene. Likevel er utseendet på filmer og kampanjemateriell nokså likt uavhengig av hvilket land det skal kjøre i.

- Merkevarens karakter og budskapene i annonsene er utviklet sentralt og deretter adaptert i de ulike land for å ta hensyn til lokale markeder, sier Dreißigacker.

Pringles er et potetgullmerke med lang historie. Merket ble lansert i 1968, men kom først på det norske markedet i 1998. Pringles har gjenkjennbar emballasje i form av et lanbt papprør og er også kjent for sin logo, som er en mann med bart. Det er eid av det amerikanske konsernet Procter & Gamble, og organisasjonsmessig i konsernet, ligger merkevaren under Kelloggs.

FAKTA:

  • Reklamebyrå: Flere ulike (Pringles ønsker ikke å gi ut navn)

  • Mediebyrå: Flere ulike (Pringles ønsker ikke å gi ut navn)

  • - Hva vil være den største endringen i mediemiksen til Pringles fra 2014 til 2015?

    - Vi har ikke tillatelse til å avsløre vår fremtidige markedsstrategi, sier Dr. Markus Dreißigacker.

  • Antall respondenter: 506

  • Måleperiode: september 2014

  • Reklamebørsen er levert av Penetrace og Omnicom Media Group. Feltarbeidet er utført av Ipsos MMI.

  • Ti ganger i året velger vi de fem største kampanjene i ett av følgende medier: tv, radio, internett, print og utendørs.  En kampanje kan kun måles én gang.

- Facebook er viktigst