Vegard Stenberg Eriksen er ansatt som produsent i The Global Ensemble Drama (TGED). Han kommer fra RedPoint productions, der han inntil nylig var administrerende direktør før Sandra Dal kom inn som ny leder. Eriksen har tidligere vært dramasjef i Monster Scripted og har også jobbet som produsent for dramaserier som «Mammon» og «Heimebane» i NRK.

- Når en av de aller beste i bransjen blir tilgjengelig, ville det vært tjenesteforsømmelse å ikke forsøke å rekruttere han til oss, sier administrerende direktør i The Global Ensemble Drama, Petter Testmann-Koch i meldingen. 

Koch forteller at Eriksen var mannen som forstod og bestilte «Exit» da han pitchet den til NRK i 2016.

- Så med min personlige erfaring med Vegard er jeg trygg på at han vil bli en svært viktig tilvekst for The Global Ensemble Drama. Han har en energi og en helt spesiell vilje på vegne av historiene og historiefortellerne som gjør meg sikker på at vi snart får se resultatene av dette på skjerm, sier han. 

Eriksen ser frem til å bli en del av laget i The Global Ensemble Drama.

- I en krevende tid for bransjen er det spennende å gå inn i et selskap som går motstrøms med en klokkeklar tro på mulighetene og ikke begrensningene. 

- Det er en svært kompetent gjeng med ambisjoner og nedslagsfelt både lokalt og globalt, legger han til.