Thor Gjermund Eriksen slutter etter kort tid i stillingen som administrerende direktør i Norsk Tipping. Han startet i jobben den 12. september i fjor. Nå har han meddelt styreleder Sylvia Brustad at han forlater selskapet. 

- Det er med tungt hjerte jeg har tatt denne beslutningen, og planen var helt klart å være i Norsk Tipping lenger. På ett år har jeg blitt veldig glad i både det samfunnsoppdraget Norsk Tipping har og også i de ansatte på Hamar, sier Eriksen.

Eriksen går over i en ny stilling som konsernsjef for Bane Nor.

- Hva ligger bak avgjørelsen din om å forlate Norsk Tipping på så kort tid?

- At jeg ganske så overraskende fikk en henvendelse om en veldig viktig og stor jobb for det norske samfunn. Det triste er å forlate Norsk Tipping etter ett år. Jeg skal være her noen måneder til, men det er jeg utrolig lei meg for, sier Eriksen til Kampanje før han fortsetter:

- Dette er en så stor oppgave, som er så viktig for det grønne skiftet og det norske samfunnet, at jeg har tvilt meg frem til at det er det jeg ønsker å gjøre. Jeg er motivert for dette. 

- Hvor lenge har du visst at du skulle slutte - når tok Bane Nor kontakt med deg?

- Jeg tok avgjørelsen mandag denne uken. Dette har skjedd på svært, svært kort tid, svarer Eriksen.

- Trist for styret og de ansatte
Den tidligere NRK-toppen, og sist administrerende direktør i Norsk Tipping, tar over topplederrollen i Bane NOR innen 1. november 2023.

- Det er med stor tilfredshet jeg kan informere om at Thor Gjermund Eriksen har takket ja til konsernsjefjobben i Bane NOR, sier Cato Hellesjø styreleder i Bane NOR.

Nyvalgt styreleder i Norsk Tipping, Sylvia Brustad, beklager avgjørelsen.

- Det er trist for både styret og de ansatte at Thor Gjermund slutter. Han har gjort en veldig god jobb i den tiden han har ledet selskapet, og vi skulle veldig gjerne sett at han ble lenger hos oss. Vi ønsker ham lykke til i ny jobb, sier Brustad.

Hun starter umiddelbart jobben med å finne Eriksens etterfølger, og et ansettelsesutvalg er nedsatt. Eriksen leder Norsk Tipping til 1. oktober.

Onsdag morgen ble det også kjent at markeds- og merkevaretoppen i Norsk Tipping, Thorbjørn Unneberg, forlot sin stilling som direktør for Kundemøte på dagen rett før helgen.