Jens Sjöberg hentes inn til retailbyrået Spirit som seniorkonsulent. Sjöberg kommer sist fra stillingen som byråleder i event- og reklamebyrået Very Agency. Han var selv med på å etablere Very Agency i 2014 sammen Christian Berg og Terje Dybdahl, men byrået overlevde ikke koronapandemien og slo seg selv konkurs i høst. 

- En stor del av virksomheten har vært knyttet til å skape engasjement med fysiske merkevare- og kulturopplevelser, som fundament for kampanjer og oppdrag. Dette ble det naturlig nok veldig mye mindre av under pandemien, sa Jens Sjöberg til Kampanje den gang. 

Nå står han imidlertid klar for nye utfordringer i Spirit.

- Etter ni innholdsrike år i Very Agency, investerte jeg rett og slett i litt egentid. Det tror jeg er lurt når man jobber i denne bransjen, dersom man har mulighet til det. Men etter en høst med soppturer, slow cooking og podcaster, merker jeg at det er på tide å bli kreativt utfordret igjen, sier Sjöberg.

Lørdag i forrige uke skrev Kampanje også om Sjöbergs tidligere kolleger, Berg og Dybdahl, som nå starter opp som rådgivere i det nye, sammenslåtte byrået til No Name og Natt&Dag.

Daglig leder, Kristoffer Broeng Gjennestad, peker på at Sjöberg tar med seg solid bransjeerfaring og spisskompetanse innenfor community marketing til byrået.

- Jens blir et velkomment tilskudd for oss og, ikke minst, kundene våre. Han bringer viktig erfaring fra strategiske prosesser, samt arbeid med posisjonering og merkevarebygging for en rekke kunder. Ikke minst er han et arbeidsjern og en sabla hyggelig person, sier Gjennestad.

Spirit har blant annet Coca Cola, Mills, Tine og Coop på kundelisten. I 2022 var det en fusjon mellom Spirit og det kreative byrået Play, etterfulgt av at Tradesolution gikk inn med 50 prosent eierskap i selskapet.

Spirit skriver i en melding at dette førte til dobling av omsetning og ansatte. De har nå kontorer på Bryn i Oslo.