Rett før jul besluttet Facebook-eier Meta å avvikle salgskontoret i Norge. Flere Kampanje snakket med i etterkant av beslutningen reagerte sterk på beslutningen om å legge norgeskontoret og i dag kan E24 fortelle at «åtte av de ti ansatte som ble berørt av nedleggelsen har tatt ut stevning mot Facebook Norway AS, samt sjefen for Facebook-eier Meta i Norden.»

- De ansatte har mottatt oppsigelser fra Facebook. Vi mener Facebook har begått flere saksbehandlingsfeil og at det ikke er grunnlag for oppsigelsene. Vi mener at oppsigelsene er ugyldige, sier advokat Preben Mo, som representerer de ansatte til E24.

I tillegg er det innlevert en begjæring om midlertidig forføyning mot Facebook Norway på vegne av fire ansatte, opplyser advokaten.

 – Istedenfor å stenge ned et helt land burde Facebook heller kvitte seg med daukjøtt i de markedene det går trått. Jeg tipper Facebook har opptil tre milliarder kroner i omsetning i Norge, i tillegg til betydelig omsetning fra norske selskaper som annonserer i utlandet. Alt dette har blitt håndtert fra Oslo. Jeg tror definitivt en nedstigning vil påvirke omsetningen, sa tidligere Facebook-ansatt i Norge, Tim Nilo som i dag er partner i Askeladden & Co.

Etter å ha lagt frem skuffende regnskapstall for årets tredje kvartal, kom beskjeden om at 11.000 ansatte måtte bort. Det fikk smertelige konsekvenser for de drøye ti ansatte på salgskontoret i Norge og i Oslo.

Les også: IT-topp om norsk Meta-exit: - At hele kontoret blir lagt ned er mest av alt trist