Det er ikke bare på konsernledernivå det er endringer i XXL. Nå er det også klart at XXLs norgessjef slutter.

Stine Trygg-Hauger
begynte i stillingen som administrerende direktør i XXL Norge sommeren 2021. Hun kom da fra en tilsvarende stilling i Clas Ohlson Norge.

Nå er hun aktuell som kjededirektør i Vinmonopolet. Overgangen skal skje i mai 2023. Det betyr at sjefen i XXL Norge forlater selskapet omtrent samtidig som Freddy Sobin tar fatt på jobben som konsernsjef i XXL.

De ansatte i XXL ble informert tirsdag denne uken og kommunikasjonsdirektør Andreas Nyheim i XXL bekrefter opplysningene.

Kampanje har fått videreformidlet følgende sitat fra fungerende konsernsjef Stein Eriksen i XXL:

- Jeg ønsker å takke Stine for den fremragende innsatsen hun har lagt ned for XXL og virksomheten vår i Norge. Stine har vært en sterk ambassadør for XXL og har virkelig levd etter selskapets verdier. Sammen med resten av ledergruppen har hun styrt XXL Norge på stødig vis gjennom turbulente tider og utfordrende markeder. Det har vært givende å jobbe sammen med en så god kollega, og Stines dedikasjon, kampvilje og gode bidrag vil bli sårt savnet, sier han.

Stine Trygg-Hauger har følgende kommentar:

- Vinmonopolet innehar et helt spesielt samfunnsansvar og er samfunnets viktigste virkemiddel for å sikre ansvarlig salg av alkohol og i å begrense skadevirkninger av alkohol. Det er et ansvar og oppdrag som betyr mye for meg. Jeg har stor respekt for det Vinmonopolet har skapt med å ha Norges beste omdømme og måten de har balansert det å representere ansvarlig salg med å utvikle gode kundeopplevelser. Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail og gleder meg nå til å få bidra til at Vinmonopolet er ønsket i nye 100 år.

XXL går nå inn i sluttspurten av den viktige julehandelen. Da sportskjeden la frem tall for tredje kvartal tidligere i høst, slo de av nær 100 millioner kroner på driftsresultatet. Resultatet falt fra 132 millioner kroner i fjor til 38 millioner kroner i årets tredje kvartal.

XXL peker i rapporten på at fallet er drevet av «en rask og historisk lav forbrukertillit og redusert etterspørsel etter sportsutstyr generelt».

Kampanje har tidligere skrevet at det har vært hyppige endringer i markedsavdelingen til XXL: Flere XXL-topper forsvinner ut døren: - Det er ikke slik vi ønsker å ha det