Torsdag inverte bransjeforeningen Inma til sitt faste årlige førjulstreffet og marketingkonferanse «8 Minutes». Daglig leder i Inma, Camilla Grund, forteller det var fullt hus på Christiania Teater Scene i Oslo hvor eventet ble arrangert.

- Gårsdagen var veldig bra, og eventet vellykket. For første gang gjorde vi noen endringer med blant annet integrert julelunsj, i tillegg synes jeg det faglige nivået var veldig bra, så det var gøy, sier Grund til Kampanje.

I løpet av dagen var 20 sterke bransjestemmer var på scenen og snakket i maks åtte minutter om sitt valgte tema. Deretter stemte folket frem hvem de mente holdt den beste appellen.

Og i år var det kundeansvarlig i Snapchat Martin Wenstad Janssen som stakk av med seieren.

Les også: Delte seieren i INMA-konkurranse – se de to vinnerforedragene

Deltok for første gang 
Beste appell føyer seg inn i seiere Snapchat og Wenstad Janssen har mottatt de siste årene. Snapchat vant Channel Battle tidligere i år, mens hovedpersonen selv vant Årets medieselger i 2019, da jobbet han for Aller.

- Hvordan var det å komme ut på topp på «8 Minutes»?

- Det var selvfølgelig veldig gøy, sier Wenstad Janssen.

- I all ydmyket, så må jeg si at jeg følte meg veldig junior i det selskapet - med de andre talerne. De har en del mer erfaring enn hva jeg har, og det var gøy å kunne være en del av den gjengen der. Jeg ble veldig overrasket da jeg vant ettersom det var så utrolig mange gode appeller. Jeg hadde ikke forventet å stikke av med noe som helst. Jeg var i grunnen ganske ambisjonsløs rundt å vinne «8 minutes», men det er klart jeg er ekstra fornøyd når det gikk så bra, legger han til.

- Tror du at du var førstereis kan ha hjulpet litt?

- Vanskelig å si akkurat hvorfor jeg vant, men jeg vil jo tro at budskapet gikk hjem hos noen, og at enkelte viktige poenger kanskje traff ekstra godt. Det må man ta med seg.

Les også: Martin Wenstad Janssen er Norges beste medieselger: - Overveldet og ekstremt glad

Vil mer på scenen
Wenstad Janssens foredrag handlet om AR-funksjonene i Snapchat.

- AR er veldig moro, og de fleste i salen har et forhold til dette gjennom egen bruk av Snapchat. For meg handlet det litt om å avkrefte at det bare er moro, men at det også beviselig skaper verdi for merkevarer, forklarer Wenstad Janssen.

Det kan virke som at prisen ga mersmak for Wenstad Janssen som forteller til Kampanje at han har et ønske om å stå mer på scenen i året fremover.

- Tiden vil vise, men jeg håper å stå på flere scener i 2023 og snakke om ulike tematikker. Det er jo utrolig moro, avslutter Wenstad Janssen.