I juni ble det klart at konsulentgiganten Sopra Steria kjøpte opp klimabyrået Footprint. I kjølvannet av oppkjøpet tar Footprints rekrutteringsselskap, Footprint People, en annen retning. Det skjer bare måneder etter at klimabyrået lanserte sitt nye og grønne rekrutteringsselskap.

- Utover det er vi de samme folka, som fortsetter å jobbe for raskere omstilling gjennom å finne de riktige menneskene, sier daglig leder og partner, Fredrik Torp, til Kampanje.

Det var mars Footprint lanserte sitt gønne hodejegerbyrå, men fra 1. august i år går rekrutteringsselskapet over til å hete ESG People. Samtidig kjøper Torp ut Footprint som eide 51 prosent av rekrutteringsselskapet. Torp selv eide de resterende prosentenbe. 

Les også: Footprint lanserer Norges første grønne hodejeger-selskap: - Opplever eksplosiv etterspørsel etter folk

- Altfor tidlig å bli de av et stort system
Skilsmissen kommer altså som en følge av konsulentgigantens Sopra Sterias byråoppkjøp tidligere i år.

- Nylig ble det kjent at Footprint slår seg samen med Sopra Steria. I Footprint People tror vi dette er helt riktig. Skal vi få med hele Norge på å nå klimamålene, må vi gjennom samarbeid tette kompetansegapet, ta ut potensialet som ligger i grønn digitalisering, forenkle og standardisere, sier Torp.

Footprint People-sjefen sier det «var altfor tidlig å bli del av et stort system.»

- Vi er vært operative i under et år og mener det er mest gunstig både for oss og våre kunder at vi fritt fortsetter å utvikle vårt selskap og våre tjenester etter det kundene og markedet etterspør. Som ledd i denne prosessen, har jeg derfor valgt å kjøpe ut Footprint sine aksjer i Footprint People, sier han.

Les også: Leder an i oppkjøpsjakten på norske byråer – Sopra Steria med sitt tredje byråkjøp på ett år

Startet opp for et år siden
Fredrik Torp understreker at de likevel fortsetter et samarbeid med Footprint som vil gi ESG People tilgang på de samme ressursene og kompetansen.

- Jeg mener at klimaendringene er vår generasjons største og viktigste utfordring – skjært til beinet handler det om at våre etterkommere skal ha de samme mulighetene som vi har hatt. Jeg ville lage et frittstående selskap hvor kompetanse og engasjement var drivkraften, og utgangspunktet for å bli de beste rådgiverne for våre kunder. Visjonen var så klar for oss - vi skal rekruttere de riktige folkene til de viktigste stillingene i norsk næringsliv, sier Torp.

Han sier mottakelsen av det grønne rekrutteringsbyrået har vært god.

- Mottakelsen har vært enorm etter lansering av Footprint People. Vi har jobbet med mange spennende problemstillinger for både store og små selskaper som gjør meg enda sikker på at dette er den riktige veien å gå, sier.