Svein Eriksen skal lede NHSTs nyopprettede salgsavdeling for annonse, innholdsmarkedsføring og event.

- Jeg er veldig glad for denne muligheten. NHST vil få en enda sterkere posisjon når vi jobber sammen, og kan på denne måten tilby enda bedre løsninger til våre annonsører. God og uavhengig journalistikk har aldri vært viktigere og det er ekstra motiverende å jobbe med så viktige miljøer, sier Svein Eriksen i en melding. 

Eriksen har blant annet 17 års erfaring fra Schibsted hvor han blant annet ledet annonsenettverket Webtraffic.

- Eriksen er meget sterk faglig og har en lederstil som passer NHST. Han kjenner mediemarkedet svært godt, og i tillegg har han internasjonal erfaring, noe som kommer godt med for oss som har en global salgsorganisasjon, sier Hege Kosberg, som til daglig jobber som Chief Marketing Solutions Officer i NHST.

I tillegg til erfaringen fra Schibsted har han tre års erfaring fra mediebyrået Omnicom der han i noen år var leder av selskapet Hearts and Science. Han kommer sist fra stillingen som nordisk sjef i softwareselskapet Finch. Han starter i NHST i januar og vil inngå i ledergruppen til avdelingen Marketing Solutions.

- Vi har nylig samlet salgskompetansen og -ressursene i et større fagmiljø, og vi trengte en dyktig leder for denne ambisiøse gjengen. Jeg er veldig glad for at Svein har takket ja til å ta på seg oppgaven, sier Kosberg.

Salgsavdelingen i NHST skal selge produkter og tjenester på vegne av blant annet Dagens Næringsliv og Fiskeribladet. NHST har salgsressurser verden over i tillegg til Oslo og Bergen.