Økte omsetningen fra null til 150 millioner kroner - nå har toppsjefen sluttet og startet for seg selv

Omnicom-topper skiller lag. Nå har sjefen selv, Espen Klepper, midlertidig tatt over jobben i det nye mediebyrået.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

I 2018 etablerte den internasjonale mediebyrå-gruppen Omnicom det nye byrået Hearts & Science i Norge. Sjefen for hele Omnicom-systemet, Espen Klepper, fortalte den gang at etableringen var et ledd i å ekspandere videre i Europa.

Årsregnskapet for i fjor viser at byrået på kort tid har bygget seg opp en omsetning på 150 millioner og at store deler av omsetningen kommer fra nettopp internasjonale kunder. 

- Det å etablere et mediebyrå fra scratch slik vi har gjort med Hearts & Science krever både mot, grundighet og langsiktighet. Derfor er vi ekstra stolte over at byrået har vokst fra null til nesten 150 millioner i omsetning på svært kort tid, sier Klepper til Kampanje i dag. 

Men ifølge det ferske årsregnskapet mangler det ett navn, og det er navnet på daglig leder Svein Eriksen. Nå viser det seg at Eriksen har sluttet i jobben som daglig leder for det tredje og nyeste mediebyrået i Omnicom-gruppen, og at Omnicom-sjefen Espen Klepper selv har tatt på seg ekstrajobben med å lede Hearts & Science frem til en ny sjef er på plass.

At det har gått et helt år siden Eriksen uten at ny sjef er på plass, svarer Klepper. 

- Å rekruttere en leder som speiler byråets verdier og profil er viktig, men tidkrevende, sier han. 

Les også: Klepper lanserer nytt mediebyrå - ny sjef allerede på plass

Vi fikk ikke den veksten og de ressursene vi ønsket. Det ble vanskelig under korona med nedstengninger Svein Eriksen, tidligere Hearts & Science-sjef

Starter nytt konsulentselskap

Ved etableringen i Norge ble Svein Eriksen utnevnt som administrerende direktør. Når Kampanje tar kontakt med Eriksen i dag sier han at han sa opp jobben i fjor.

- Vi fikk ikke den veksten og de ressursene vi ønsket. Det ble vanskelig under korona med nedstengninger, sier Eriksen til Kampanje. 

Han forteller at han så tendensene til de gode resultatene da han var i sjefsstolen: 

- Det skyldes det gode arbeidet vi gjorde, og de flinke kollegaene i selskapet. 

I dag jobber Eriksen som daglig leder i det nye selskapet Finch.  

- Nå har jeg startet i et selskap som heter Finch, hvor jeg jobber som general manager for Norden. Selskapet hjelper e-handlere å lykkes og med å skape vekst, forteller han. 

Selskapet har laget en plattform som skal gi e-handlere oversikt, transparens og kontroll over sine aktiviteter, og for å gi strategisk vekst på en forutsigbar måte.  

- Det er en plattform som gir dem muligheten til å få skalerbar og kraftig inntektsøkning, sier Eriksen.  

Starter for seg selv:

Svein Eriksen har vært på reise i den norske medier- og reklamebransjen de siste årene med stoppesteder både i Webtraffic, Schibsted og nå sist mediebyrågruppen, Omnicom. Nå starter han opp for seg selv.

Må jakte på ny mediebyrå-leder

At det nå er Klepper selv som leder byrået, er ifølge han selv en midlertidig løsning.

- Med tanke på min allerede eksisterende rolle som sjef for Omnicom Media Group var det naturlig at jeg tok over ansvaret som konstituert leder av byrået etter at Svein Eriksen sluttet, sier han.

Videre forteller han at arbeidet med å finne en ny leder som skal ta over stafettpinnen og bygge videre på fundamentet i byrået er i full gang:

- Nå ser vi etter en leder som kan videreutvikle byråets kompetanse, og bidra til ytterligere synliggjøring av vår strategi og posisjon til glede for både eksisterende og nye kunder, sier han. 

- I tillegg har vi siden oppstart hatt en veldig positiv økning og utvikling i både byråinntekt og resultat blant annet på bakgrunn av nye kunder og økt salg av tilleggstjenester, legger han til.

Regnskapet viser også at drøye 125 millioner kroner, av en omsetning på 146 millioner, kommer fra Malta hvor flere bettingselskaper har tilholdssted. Klepper avviser at det kun er denne typen selskaper som står for omsetningen.

-  Byrået betjener i dag blant annet kunder som Betsson Group, Beiersforf, Sanofi og SEB Eurocard. Kun Betsson Group er innenfor betting, forteller Klepper.

Etter Malta følger Norge, som utgjør 11 millioner av omsetningen.

- Vi fokuser først og fremst på Norge

Da Kampanje omtalte etableringen av byrået tilbake i 2018 fortalte Klepper at de hadde kontorer i blant annet England, Tyskland, København og Stockholm.

- Har dere åpnet noen nye kontorer siden sist?

- Vi fokuserer naturlig nok først og fremst på Norge, men synes selvfølgelig at det er gøy å være en del av et ekspansivt globalt nettverk, svarer Klepper og fortsetter:

- Når det gjelder Europa har vi blant annet åpnet kontorer i Spania og Finland, og med utgangspunkt i sistnevnte land kan vi tilby annonsørene nok et solid byråalternativ i Norden.

I andre deler av verden er USA, Canada, Mexico, Japan og Australia viktige markeder for byrået.

Byrået, som opprinnelig ble etablert i USA, leverer fullservice mediebyråtjenester og har tilgang til ulike kompetanse-miljøer og spesialister innenfor OMG-nettverket.

- På bakgrunn av at markedsføring som disiplin for alvor nå er inne i en tid med et betydelig behov for transformasjon og digitalisering, så har også Hearts & Science globalt valgt å dreie sitt fokus vesentlig i retning av total marketing performance. I dette landskapet står blant annet digital attribusjon og e-commerce svært sentralt, forteller Klepper og legger til. 

- Med en ny leder på plass etter hvert gleder vi oss derfor stort til å videreutvikle vår kompetanse og tjenester innenfor disse områdene sammen med resten av fagmiljøene på huset. Det blir helt klart en spennende reise, sier Klepper. 

Økte omsetningen fra null til 150 millioner kroner - nå har toppsjefen sluttet og startet for seg selv