Mandag fulgte Kampanje opp min kommentar om lite fokus på indre bærekraft i kommunikasjonsbransjen ved å intervjue byråleder Therese Becke, headhunter Trine Larsen og meg.

Les mer: Byråleder om slitne kommunikasjonsfolk: - Mange opplever at det har blitt vanskeligere å si nei

Som alt annet de siste to årene, falt fokuset på pandemien og utfordringene som har fulgt med nedstengning, isolasjon, usikkerhet og hjemmekontor. Dette er åpenbart årsaken til mye av stresset folk føler på, ingen tvil om det. Likevel er fakta det at dette har vært et stort problem i bransjen lenge før covid var et faktum. Høyt arbeidspress er et virus som har fått spre seg fritt blant byråene uten at noen har tatt skikkelig tak.

Becke forteller at det er blitt vanskeligere å si nei til kundene etter at hverdagen er tilbake til normalen. Men skal man si ja til kunder når man ikke har ressurser til å gjennomføre prosjektene på en forsvarlig måte? Og når er det på tide å sette tydelige grenser overfor kundene? Hvis det er tomt på lageret til en nettbutikk, så må du vente til varen er på lageret igjen før du kan handle. Hvorfor skal ikke dette gjelde tjenestene vi tilbyr? For hva slags verdier er det vi egentlig selger når arbeidspress går utover kreativitet, innovasjon og til og med helsen til våre ansatte?

Jeg er enig i at man i perioder kan tåle ekstra arbeidspress. Og i mange tilfeller er det veldig gøy å stå på litt ekstra for et spennende prosjekt. Men en god leder bør kunne lese stemningen og overskuddet til teamet sitt og ta en avgjørelse om timingen er riktig, eller ikke.

Det beste rådet Becke og Larsen kommer med til slitne kommunikasjonsfolk, er at de må si ifra til lederne sine. Hvis løsningen er å legge ansvaret over på de ansatte, så er det ren ansvarsfraskrivelse fra ledelsen sin side. Jeg savner forslag på tiltak og et ordentlig initiativ fra bransjens ledere på hvordan ting kan bli bedre.

Det er naturlig at byråer vil tilbake til normalen hva gjelder inntjening etter to utfordrende år. Men er det noe Covid - den mest disruptive hendelsen i vår tid - bør ha lært oss, er det at ting ikke kan gå tilbake til hvordan det var før. La oss bruke denne muligheten til å arbeide smartere, ta bedre vare på hverandre og skape gode løsninger for fremtiden. Det finnes måter man kan vokse som bedrift uten at det skal gå på helsa løs. Mye av svaret ligger i indre bærekraft.

Tilbakemeldingene jeg fikk på forrige kommentar var at dette må snakkes mer og høyere om. Jeg inviterer herved bransjens ledere til et møte i starten av 2022 der vi kan snakke om bransjekulturen. Er du byråleder, så forvent deg en invitasjon i nærmeste fremtid.