Janicke Holst Eckbo forlater Schibsted og går til Cavai, som jobber med samtalebasert reklame. Cavai ble etablert i 2018 og har blant annet Try med på eiersiden.

Les også: Try har fått trua på «snakkende bannere» - kjøper seg inn i chatbot-selskap

Holst Eckbo blir global markedsdirektør i Cavai etter å ha ledet forretningsområdet Market Development hos Schibsted de siste årene.

- Du drar fra Schibsted, til en start-up, hvordan blir den overgangen?

- Min bakgrunn er faktisk fra oppstartsselskaper, jeg har tilbrakt mesteparten av min karriere i mindre, internasjonale vekstselskaper slik som Cavai. Så i den forstand føler jeg at jeg kommer hjem til et miljø som jeg kjenner godt, sier Holst Eckbo til Kampanje.

Holst Eckbo har bakgrunn både internasjonalt i selskaper som Twitter og Media Math og har i Norge blant annet jobbet i Amnet for hun begynte i Schibsted. 

- Det er klart det blir store kontraster, Schibsted er et stort og etablert konsern med mye tyngde, og det er mange fordeler med det. Men jeg brenner for å jobbe for det lille, ambisiøse selskapet som skal ut i verden, og jeg gleder meg veldig til den overgangen, kjenner jeg, fortsetter hun.

Les også: Eckbo slutter i Dentsu - klar for toppjobb i Schibsted

- Bransjen må utvikle bedre løsninger
- Hvorfor Cavai?

- Jeg har jobbet med digital annonsering i hele min karriere, og de siste årene mye med den delen som handler om sofistikert målretting og effektiv leveranse av annonser gjennom bruk av teknologi. Men til syvende og sist handler det om annonsen som møter sluttbrukeren, og hvorvidt den engasjerer, sier hun.

Hun mener bransjen må utvikle bedre løsninger.

- Særlig med endringene vi nå står i med tanke på bortfall av cookies og det økte fokuset på personvern. Cavai legger til rette for en toveis dialog mellom merkevare og bruker, og slik skaper de unike og engasjerende interaksjoner, som igjen gir resultater. Det ligger utrolig mye kreativt potensiale i dette, sier Holst Eckbo.

Les også: Lars Bjørge begynner i chatbot-tjenesten Cavai

- Internasjonal tilnærming
Tommy Torjesen, en av gründerene av Cavai sammen med Steffen Svartberg, sier Holst Eckbo er en leder innen merkevarebygging og markedsføring.

- Hun har en internasjonal tilnærming til alt hun gjør. Med en utrolig imponerende CV, og over ti år fokusert på innovative markedsføringsløsninger, innsikter og strategiske partnerskap, har jeg liten tvil på at hun kommer til å hjelpe oss å levere opplevelser utenom det vanlige, sier Torjesen til Kampanje.

Cavai har i det siste jobbet med merkevarer som HP, Nordea, Nissan, Rema1000 og BMW. De nærmer seg 50 ansatte og har kontorer i Oslo, Stockholm, Helsinki, København, Amsterdam, Munchen, London, Singapore, Madrid og New York. 

Janicke Holst Eckbo inntrer i stillingen som global markedsdirektør den første januar neste år.

Les også: Cavai får med seg statlig investeringsselskap