Som Kampanje omtalte i går, har flere bedrifter i kommunikasjonsbransjen hatt betydelig aktivitet på kontorene sine etter at den første norske smittebølgen la seg i sommer.

Mandagens beskjed fra byrådet i Oslo om at de vil innføre et påbud om hjemmekontor fra og med torsdag klokken 12, innebærer dermed en ny arbeidshverdag for mange ansatte i hovedstadens PR- og reklamebyåer. Flere byråsjefer må nå sende sine ansatte på hjemmekontor for andre gang i år.

- Innstrammingen treffer oss på en tid hvor vi har ekstremt mye å gjøre, og det å trekke alle umiddelbart ut av kontoret og sende alle hjem, er ekstremt krevende når man jobber i de prosessene vi gjør. Når det er sagt så følger vi myndighetenes anbefalinger og råd, og forholder oss til dem, sa Pol-sjef Kjetil Botten Skogly til Kampanje i går.

Samtidig hersker det usikkerhet om hva påbudet innebærer. Daglig leder i Zynk, Guri Størvold, forteller at de innstiller seg på hjemmekontor, men at hun avventer tolkningen av påbudet fra NHO, hvor de er medlem.

- Vi har ikke helt tatt beslutningen om hvordan vi gjør det, men det ligger i bunnen at vi følger de rådene som blir gitt fra myndighetene, om det er lokalt eller sentralt, så får vi se hvordan vi gjennomfører det i praksis.

Les mer: Byråsjefer sender ansatte hjem: - Krevende for de kreative teamene

Nå forteller advokat og arbeidsrett Birgit Abrahamsen i Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, at de vil gå gjennom forskriften for Oslo kommune når den kommer torsdag.

- Det innebærer en skjønnsmessig vurdering, og oppmøte må altså begrenses mest mulig, slik jeg leser det. Den enkelte bedrift må vurdere dette og bedriftene bør være restriktive, for å unngå eskalerende smitte. Det vil komme retningslinjer på Arbinn (NHOs arbeidsgiverportal, red. anm.) så fort som mulig etter at Oslo kommunes forskrift er på plass, sier hun til Kampanje.