Camilla Skjelsbæk Gramstad er ansatt i en nyopprettet stilling som bærekraftsjef i Elkjøp Nordic. Hun er i dag bærekraftansvarlig i Virke og gjør jobbyttet ved årsskiftet.

- Når jeg først skulle gå til en enkeltbedrift, så ble Elkjøp et førstevalg fordi de mener alvor med satsingen på bærekraft. Det at stillingen sitter i det som heter Transformation Office, altså innovasjonsavdelingen, og ikke i kommunikasjonsavdelingen, var det som trigget meg mest, sier Gramstad til Kampanje.

- Samtidig er Elkjøp en så stor og tung aktør at når de bestemmer seg for noe, så har de enorm påvirkning, legger hun til.

- Vi må ta grep
Camilla Skjelsbæk Gramstad har jobbet som bærekraftsansvarlig i Virke siden 2013 og sitter også som styrenestleder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

- Hun har 15 års erfaring med bærekraftig næringsutvikling, samfunnsansvar og både innehar og har innehatt en rekke relevante verv innenfor et bredt spekter av nedslag innenfor bærekraftsektoren. Vi er ekstremt fornøyde med å ha landet denne prosessen med Camilla på plass, og gleder oss til å ta fatt på dette avgjørende arbeidet sammen med henne, sier Marianne Nøkleby, Chief Transformation Officer i Elkjøp Nordic.

Nøkleby forteller at de i Elkjøp har kommet til en enerkjennelse av at de er en del av et stort problem når det kommer til mengden av el-avfall i de nordiske landene, og særlig i Norge og Danmark, men at de nå ønsker å være en del av løsningen.

- Forbrukeratferden endrer seg, og det kreves mer av alle for å være med på den store dugnaden det er å løse miljøutfordringer. For oss er det dermed åpenbart at vi må gjøre det enklere for kunden å velge miljøsmarte produkter. Vi må gjøre det enklere å forlenge levetiden til produktene. Vi må gjøre det enklere å gi produktene flere liv. Kort og godt må vi ta grep og vi må gjøre det enklere for kundene våre, sier Nøkleby.

Les også: Elkjøp runder én million kundeklubb-medlemmer på under ett år

- Innovasjon blir viktigere enn kommunikasjon
Gramstad tror forbrukerne kommer til å forvente at produktene de kjøper er trygge og bærekraftige, og at de kan repareres, gjenvinnes og resirkuleres.

- Betyr det at hvis du lykkes som bærekraftsjef, så vil salget og omsetningen til Elkjøp gå ned?

- Jeg håper ikke at omsetningen og salget går ned, men jeg håper at miljøbelastningen av omsetningen går ned og at vi øker innholdet av sirkulære tjenester, reperasjonstilbud, utlån og leasing. Nye tjenester, rett og slett, svarer Gramstad.

- Er det ditt inntrykk at bærekraft har handlet mest om kommunikasjon i handelsnæringen?

- Det varierer enormt. Mange gjør kjempebra bærekraftsarbeid i innkjøpsavdelinger, produktavdelinger og hms-avdelinger, men det er klart at det er blitt viktig i markedsføring og kommunikasjon. Kommunikasjon er utrolig viktig, både eksternt og internt, for å få til bærekraftig omstilling. Men fremover blir det enda viktigere å koble det mot innovasjon og hvordan man skal tjene penger.

Camilla Skjelsbæk Gramstad begynner i sin nye stilling 1. januar 2021.