Saken blir oppdatert.

Orkla-direktør Arve Heltne er på vei vekk fra selskapet hvor han har jobbet siden midten av 1990-tallet. Heltnes beslutning om å forlate mat- og merkevaregiganten med produkter som Grandiosa, Toro og Zalo i porteføljen, skal ha blitt kommunisert eksternt mandag. 

Orkla bekrefter opplysningene til Kampanje mandag ettermiddag.  Heltne forsvinner kort tid etter at toppsjefen Petter Ruzicka nylig ga seg som leder av Orkla og selskapet hentet inn Jaan Ivar Semlitsch som ny sjef. Om dette har noen sammenheng med Heltnes beslutning er ikke kjent. 

Les også: Ruzicka slutter som Orkla-sjef - jakten på erstatteren i gang

Jobbet 25 år i Orkla
De siste ti årene har Heltne jobbet som direktør i Orkla-konsernet, men han har jobbet i Orkla helt siden midten av 1990-tallet først som markedsdirektør og senere administrerende direktør i Lilleborg før han forsvant til Orklas merkevaredivisjon, Orkla Brands der han har jobbet både med markedsføring og salg, innovasjon og nå på slutten som leder av Orklas venture-aktiviteter og satsing på oppstartsselskaper.

Noe av det siste Heltne dermed rakk å gjøre for Orkla er satsingen på det nye databyrået Optimized der Orkla-direktøren for tiden er styreleder.

Les også: Stor-annonsører går i strupen på byråene - starter eget mediebyrå

Som markedsdirektør i Lilleborg og deretter i Orkla har Heltne i mange, mange år vært en av Norges mektigste reklamekjøpere. Med sine enorme markedsføringsbudsjetter investerer Orkla-systemet flere hundre millioner kroner årlig i markedsføring og betalt kommunikasjon.

Heltne har også hatt rykte på seg for å være en av bransjens mest krevende og tøffeste forhandlere i møte med mediekanalene.

Les også: Orkla: - En dødsdom å øke tv-prisene

Var styreleder i Anfo
Som representant for en av landets største annonsører, var Heltne i mange år også styreleder i Annonsørforningen (Anfo) i Norge og han har vært en tydelig stemme i norsk markedsføringsindustri som mange har lyttet til.

Les også: Orkla kutter reklamebyråene

Det er ikke kjent hva Heltne nå skal gjøre.