Rekrutteringshuset Mediabemanning startet i 2001 med å bistå norske medier, byråer og annonsører i ulike rekrutteringsprosesser. De siste årene har selskapet jobbet bredere med lederututvelgelse, organisasjonsutvikling og vikariater. I år har de også startet rådgivningsselskapet MB Consulting og det nye selskapet Elect, sistnevnte i samarbeid med Annonsørforeningen.

Les mer: Her er markedssjefene som skal styre det nye byråvalg-selskapet

Nå har Mediabemanning rett og slett vokst ut av navnet sitt, forteller daglig leder Henrik Sandberg.

- Vi ønsket oss et nytt og enkelt navn som ikke var begrenset til bransje eller tjenesteområder. Samtidig var vi opptatt av at det skulle være upretensiøst og si noe om oss og vår kultur, sier han.

Det nye navnet til Mediabemanning er Teft.

Hadde ikke valgt samme navn i dag
- Vi gjennomførte først en merkevareprosess i sommer for å finne ut av hvem vi er og hva vi gjør for kundene våre i 2018. Da vi var ferdige med det, ble det tydelig at vi i det minste hadde behov for en oppgradering av vår visuelle identitet og en tydeliggjøring av tjenestene våre. Det ble ganske fort en diskusjon om vi skulle rendyrke siloene våre eller om vi kunne gjøre det enklere for kundene og markedet gjennom én felles identitet og en felles webside, sier Sandberg.

Dermed satte selskapet også i gang en navneprosess.

- Vi hadde ikke landet på navnet Mediabemanning hvis vi hadde startet dette i 2018, legger han til.

Fant «gammelt» navn
Ledelsen landet på to-tre alternativer, hvor Teft stod frem som det absolutt beste ifølge Sandberg. Han kjente imidlertid til at navnet var blitt brukt av et contentbyrå som ble kjøpt opp av Spoon i 2015.

- Vi kjenner Teft- og Spoon-gjengen veldig godt. Det var viktig for meg å avklare dette med dem før vi trådte inn i navnet og tok eierskap til det. De fortalte oss at de allerede hadde fått en del henvendelser, men de ble glade for at noen de kjente og som ikke var en direkte konkurrent kunne bruke det. Vi ble enige om å overta det, sier Sandberg.

- Betalte dere noe for det?

- Ja. Spoon hadde kjøpt rettighetene til navnet da de kjøpte Teft, og vi avtalte et honorar for at de ikke skulle tape penger på transaksjonen.

Sandberg vil ikke si hvor mye penger det er snakk om.

- Det kjennes bra og veldig riktig å ha et navn som er litt bredere og som sier mer om hva vi gjør. Vi bruker teft hver eneste dag, enten det er rekruttering, lederstøtte eller organisasjonsutvikling. Det handler om å finne riktig løsning og riktig kandidat. Der er Teft ganske dekkende for hva vi har utviklet gjennom mange år.

- Ikke brukbart internasjonalt
Byråleder Marte Ramborg i Spoon er glad for at Teft har funnet et nytt hjem.

- Vi har et godt forhold til Mediabemanning og heier på det nye navnet deres, sier hun til Kampanje.

De har ikke selv brukt Teft-navnet siden de kjøpte opp selskapet i 2015.

- Teft er et fantastisk norsk navn, men det er ikke brukbart internasjonalt. Det er med litt sorg at vi lot det gå.