Mediabemanning har spurt 1.122 bransjefolk om lønn, fag, fremtidstro og forventninger til dette året. Resultatet er Bransjerapporten, som legges frem på et eget arrangement på Mesh i dag.

Den viser blant annet at NRK er blitt Medie-Norges mest attraktive arbeidsplass, og at lønnsveksten er den høyeste Mediabemanning noensinne har målt.

Les også: Tidenes lønnsvekst i medie- og reklamebransjen – her er vinnerne og taperne

Les mer: Her er Medie-Norges mest populære arbeidsplass

Topper kåring etter kåring
I år trekker bransjen også frem lederen av Red-gruppen Maria Aas-Eng som den sjefen de synes har utmerket seg mest i året som har gått. Hun er tidligere sjef for Red Media Consulting, og rykket nylig opp til stillingen som konsernsjef i Red-gruppen.

Red Media Consulting toppet i fjor Byråprofil i mediebyråkategorien for andre år på rad.

- Du begynner jo å bli ganske vant til å gå til topps på ulike kåringer, men hva tenker du om å toppe denne listen?

- Nei, det blir man aldri vant til. Dette er litt stort for meg, absolutt. Jeg er jo på alle sett og viss en dedikert leder. Jeg tenker veldig mye på hvordan jeg oppfattes som leder av mine nærmeste kollegaer, så dette er jeg veldig stolt over. Ydmyk og stolt, sier Aas-Eng til Kampanje.

- Hva slags leder ønsker du å være?

- Jeg ønsker å bli oppfattet som en god, rettferdig og tydelig leder, og jeg ønsker å bli oppfattet som en leder som utvikler og motiverer sine kollegaer. Det er de sakene som jeg jobber for.

- Har ingen ledermentorer
Aas-Eng mener lederjobben i Red er den beste hun har hatt.

- Det har vært en stor glede og være med å utvikle gjengen som var her og ønske velkommen til nye kollegaer. Vi har blitt et jækla godt team, alle vi i Red, og vi lanserte en ny ledergruppe i høst som også begynner å bli en tett sammenknyttet gjeng.

- Hvem har inspirert deg mest som leder?

- Jeg har egentlig ikke noen ledermentorer, eller noen som jeg ser til. Det er klart at det finnes mange store ledere og politikere her og i utlandet som man er fascinert av, men jeg er ikke den typen leder som sitter og leser mange lederbøker og tilnærmer meg teorier som står i håndbøker. Jeg er mest opptatt av å være en god leder på min måte.

- Du er rett og slett en naturlig leder?

- Ja, det er jeg kanskje, og jeg er veldig glad i å være leder. Jeg liker det virkelig. Ikke fordi jeg må være sjef, men fordi jeg ønsker å lede folk og skape talenter og utvikling. Det er noe jeg virkelig brenner for.

Aas-Eng danker ut Trigger-gründer Preben Carlsen, som i år tar en fjerdeplass på listen. Bak Red-sjefen kommer Pelle Stensson, som er byråsjef i Dentsu Aegis Networks, og Paal Fure, som er nordisk leder i Dentsu Aegis Networks.

Her er bransjens fem mest populære ledere:

  1. Maria Aas-Eng
  2. Pelle Stensson
  3. Paal Fure
  4. Preben Carlsen
  5. Gard Steiro 


Savner flere kvinnelige ledere
- Det er et godt selskap. Det er personer som leder store selskaper, som satser hardt og jobber hardt, og som alle har hatt suksess med det de har gjort, sier Aas-Eng.

Men hun savner selskapet av flere kvinnelige ledere.

- Jeg er veldig stolt av at det er en kvinne på toppen, og at jeg er den kvinnen på toppen. Jeg håper virkelig av hele mitt hjerte at det er med på å påvirke unge kvinner til å ta mer lederansvar og at jeg kan være med på å vise at det er inspirerende og motiverende å være leder.

- Du tar posisjonen som rollemodell på alvor?

- Ja, det gjør jeg virkelig. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at det er inspirerende at jeg har vært åpen og ærlig om bakgrunnen min, og vist at dersom man tar de mulighetene som åpner seg, så kan man bli en god leder. Vi trenger virkelig flere kvinnelige ledere.