Det begynner å bli lenge siden Camilla Grund ga seg som sjef i Dentsu Aegis-byrået Vizeum. Men lang oppsigelsestid gjorde at Grund måtte stå i arbeidsforholdet i hele 2017.  Nå er hun klar for å ta på seg nye oppgaver for den digitale markedsføringsbransjen i Norge, når hun i midten av februar blir ny leder av Inma etter Kenneth Eriksen.

Det var imidlertid ikke planen, kan Grund fortelle Kampanje. 

Les også: Inma-sjefen slutter: - Fremtiden for Inma er lys

- Planen var å ha fri ett år, men så dukket denne muligheten opp. Jeg følte ikke at jeg kunne si nei, for det var jo egentlig dette jeg så etter. Jeg ønsket å jobbe tettere med faget og ikke så mye med administrasjon. Jeg ønsket å få muligheten til å utvikle meg selv, sier Grund til Kampanje.

- Ble det mye administrasjon i jobben i Vizeum?

- Jeg må vel innrømme det.

Les også: Camilla Grund gir seg som Vizeum-sjef - slutter med knallresultat

- Et verdivalg
Grund, som før hun kom til Vizeum var markedsdirektør i VG, ledet et byrå med over 50 mennesker. Hun kaller beslutningen om å slutte for «et verdivalg». Planen var aldri å begynne å jobbe med en gang. 

- Ja, det var på mange måter et verdivalg, eller kanskje det var 40-årskrisa. He he. Jeg ville bruke mer tid på det som betyr noe. Når man bestemmer seg for å slutte er det alltid sammensatt, men jeg sluttet aldri fordi jeg hadde noe annet å gå til.

Kampanje har tidligere skrevet om at flere og flere personer slutter i ledende stillinger uten noe å konkret å gå til. Selv om årsaken og bakgrunnen for at folk slutter er ulik, har vi den siste tiden sett flere markedsførere og kommunikasjonsfolk forlate stillinger uten nye jobber å gå til. Her er det nok å nevne markedssjefen i Furusetgruppen, Marianne Nygård-Hansen, markedssjefen i Telenor, Helene Friis, McCann-sjefen Linda Nordheim og DNBs merkevaredirektør, Camilla Forberg.

Les også: Tar Stordalen på ordet - slutter uten ny jobb å gå til

- Er det litt skummelt?

- Jeg trodde jeg skulle synes det. Men det er en frihetsfølelse og det gir deg tid til å tenke over hva man vil og hva man liker. Man får det litt mer i perspektiv. For min del så har jeg alltid blitt hentet inn til jobber, men da rekker du aldri å tenke på hva man egentlig vil.

- Petter Stordalen råder oss til «å slutte oftere». Er du enig med ham?

- Det er kanskje ikke så dumt hvis man kjenner at motivasjonen ikke helt er der lenger, da er det ofte det beste for alle parter.

Ingen «deltidsjobb»
Hun sier hun alltid har hatt et forhold til Inma opp gjennom karrieren og «alltid vært opptatt av det digitale og teknologi». 

- Det blir nok litt annerledes enn å jobbe i en kommersiell bedrift, men når jeg først blir engasjert så blir det ikke noe jeg gjør på deltid. Samtidig er det nok en rolle du kan forme mer selv og sette agendaen mer selv. Det blir nok en litt annen måte å jobbe på, sier Grund.

- Hva er Inma for deg?

- Det har vært en institusjon for meg siden jeg begynte å jobbe i bransjen, et samlingspunkt for de som var true believer på digitalt og en felles arena hvor alle de kunne møtes og diskutere og vise hva som har skjedd. Et fellesskap hvor man kan lære og feire suksesser sammen, sier den nye Inma-sjefen.  

- Det har vært ampert mellom norske mediehus på den ene siden og Google og Facebook på den andre. Tar Inma noen stilling her?

- Nei det gjør vi ikke, men det er samtidig viktig å huske at digital markedsføring er mer enn mediespending. En må også huske at det brukes mye på digital kommunikasjon som ikke kommer til syne i statistikkene. Denne delen av kaken kommer til å øke fremover. Kampen om pengene er en ting, men det er vel så viktig for Inma å se på hvordan norske bedrifter bygger opp sine egne møteplasser og investerer inhouse og med andre partnere i utviklingen av nye produkter og tjenester.

Fornøyd styreleder:

Styreleder i Inma, Eirik Norman Hansen, er fornøyd. - Vi er utrolig glade for å ha fått med Camilla som ny leder for Inma, sier han.

Vil tenke nytt rundt Gulltaggen
Noe av det viktigste hun skal jobbe med fremover blir arbeidet med «en ny strategi som skal gi medlemmene mer verdi og gjøre det enklere å ta de riktige valgene» og «tenke nytt rundt Gulltaggen».

- Konferansene våre blir viktige fremover, men for meg må Inma være noe mer enn bare det.

- «Gulltaggen» har fått en del kritikk de siste årene?

- Vi er enige i at pulsen rundt «Gulltaggen» må opp. «8 Minutes» er et godt eksempel på hvordan man kan lage nye arenaer med nytt format.

- Har den nye Inma-lederen vunnet noen Gulltaggger selv da? 

- Ja, det har jeg faktisk. Jeg var med å vinne for VG, og det var ikke et krav for å få jobben. Men da vet jeg i hvert fall hvor gøy det er å vinne. En skal ikke undervurdere effekten av det. «Gulltaggen» er bra for å vise frem de gode digitale jobbene som gjøres i Norge, sier hun.

Fornøyd Inma-styreleder
Styreleder i Inma, Eirik Norman Hansen, sier til Kampanje at foreningen «er utrolig glade for å ha fått med Camilla som ny leder for INMA».

- Camilla Grund dukket tidlig opp i prosessen som et innspill fra flere hold og når det viste seg at hun også så dette som en spennende og interessant oppgave å ta fatt på, ble vi veldig fornøyde. Hun er en kjent profil i bransjen som har jobbet på alle sider av bordet. Hennes erfaring, kunnskap, lidenskap og entusiasme vil være fantastiske bidrag til å ta Inma videre på en god måte. Vi i styret gleder oss til å jobbe sammen med Camilla Grund, sier Norman Hansen.