Om

Sponsor- og Eventprisen er spons- og eventbransjens årlige, store samling med konferanse på dagtid og award-seremoni, middag og fest på kvelden.

Temaet for Fagdagen er:
Verdien av å bry seg
Er samfunnsansvar lønnsomt – og i tilfelle for hvem?

Program for årets Bransjetreff
 • 14:00 Fagdag
 • 17:45 Aperitiff
 • 18:00 Speakers Corner
 • 19:00 Tre-retters middag med Prisutdeling
 • 22:30 Afterparty

 • Juryen til Sponsor- og Eventprisen er i gang med å velge de beste av det beste innen kategoriene:
  Årets Perle, Årets Idrettsponsor, Årets Innovasjon, Årets Kultursponsor, Årets Samfunnsengasjement, Årets Interne Event, Årets Sponsorkampanje, Årets Eksterne Event, Årets Sponsorobjekt og Årets Bransjepris.
  Denne kvelden utropes vinnerne!

  Påmelding
  Gå ikke glipp av denne dagen og kvelden!
  Pris for medlemmer er: kr. 2.450,-
  Pris for ikke-medlemmer er: kr. 3.950,-
  Påmeldingen er bindende og gjelder Fagdag, Prisutdeling & Afterparty.

  Program
  Onsdag 31.01.2018
  Dag:

  13:30 - 14:00

  Registrering

  14:00 - 14:10

  Velkommen ved konferansier

  Knut Kristian Hauger er ansvarlig redaktør og daglig leder i Kampanje Forlag AS og en ofte brukt debatt- og konferanseleder i medie- og kommunikasjonsbransjen. Han har jobbet både som journalist og nyhetssjef siden 2001.
  Knut Kristian Hauger
  Ansvarlig redaktør
  Kampanje
  14:10 - 14:25

  Bærekraftige forretningsmodeller

  Cilia er bærekraftsdirektør i Aker BioMarine og medstifter av Sustainability Hub Norway. Hun brenner for organisasjoners mulighet til å integrere samfunnsansvar i sine forretningsmodeller, og vil dele tanker rundt hvordan man bygger gode partnerskap.
  Tema: Bærekraftige forretningsmodeller
  Cilia Holmes Indahl
  Bærekraftsdirektør
  Aker BioMarine
  14:25 - 14:40

  Kommunikasjonsstrategi i en ny tid. Hvordan kan idretten og frivilligorganisasjoner skape troverdige sponsorkonsepter?

  Før han begynte i TRY for snart fire år siden, jobbet Sindre med kommunikasjon for Jens Stoltenberg i 5-år som statssekretær og rådgiver.
  Tema: Kommunikasjonstrategi i en ny tid. Hvordan kan idretten og frivilligorganisasjoner skape troverdige sponsorkonsepter?
  Sindre Fosum Beyer
  Rådgiver
  TRY
  14:40 - 14:55

  Utetimen - vi får det til sammen!

  UTETIMEN er utviklet gjennom et samarbeid mellom Norges Skiforbund og SpareBank 1. Utetimen er et spennende konsept for bruk i skole og idrettslag. UTETIMEN legger til rette for mer undervisning og læring utendørs. I løpet av en UTETIME opplever barna utfordringer i økonomiforståelse eller trafikksikkerhet i et samspill med varierte og motiverende fysiske aktiviteter. Marianne Myklebust jobber i NSF som prosjektleder for breddeavtalen/skoleprosjektet i forbundet. Hun var en av Norges lovende juniorløpere i langrenn på 80-tallet, og har i tillegg flere starter i verdenscupen. Fra SpareBank1 stiller Marked og Sponsoransvarlig i Gruppen/Forsikring Eirik Johansen.
  Tema: Utetimen - vi får det til sammen!
  UTETIMEN Norges Skiforbund og SpareBank 1

  14:55 - 15:10

  Bring Children from the streets

  Cecilia er ambassadør for for ”Bring Children from the streets”. Stiftelsen har som formål å gi husrom, omsorg og utdanning til gatebarn I slumområdene i Kampala (Uganda). Stiftelsen og Cecilia bygger ungdomsskole i Kampala som skal få navnet First Lady School, og sport vil bli en viktig del av timeplanen. XXL har vært med på å bidra med den første grunnstenen.
  Tema: Bring Children from the streets
  Cecilia Brækhus
  Verdens beste kvinnelige bokser. Uansett vektklasse.
  15:10 - 15:40

  Pause & noe å tygge på

  15:40 - 16:00

  Kultursponsing: perspektiver fra forskningen

  Siv har doktorgrad i sponsing som merkevarebygging, og har publisert forskning på sponsing i både nasjonale og internasjonale tidsskrifter. Hun har holdt foredrag og drevet rådgivning for næringslivet og frivillig organisasjoner om temaet sponsing. Siv var juryleder for SPOT-prisen i 2014. Hun fikk Sponsor- og Eventforeningens Hederspris i 2012.
  Tema: Kultursponsing: perspektiver fra forskningen
  Siv E. Rosendahl Skard
  Førsteamanuensis i markedsføring
  Institutt for Strategi og Ledelse, NHH.
  16:00 - 16:15

  Kultursponsing som samfunnsansvar

  Hege har 20 års erfaring fra sponsing, primært innen kulturfeltet. Gjennom sin jobb i OBOS er hun ansvarlig for alle kulturavtalene boligbyggelaget har. OBOS er blant annet sponsor for Den Norske Opera & Ballett, Nationaltheatret, Månefestivalen, Slottsfjellfestivalen og Folkemuseet. OBOS selger mer enn en kvart million billetter i året gjennom sitt medlemsprogram, og skaper unike opplevelser for medlemmene gjennom egne events året igjennom. Hege er utdannet Sivilmarkedsfører fra NMH/BI, og har trådd sine barnesko i ett skolekorps.
  Tema: Kultursponsing som samfunnsansvar
  Hege Irene Asplund
  Sponsorrådgiver
  OBOS
  16:15 - 16:30

  #climatepositive events

  Chooose er en norsk platftform for klimapositivitet for å redusere globale CO2-utslipp på en langt mer engasjerende måte enn de typiske miljøtiltakene oftest gjør. Chooose flytter klimatiltak fra å være "green and grumpy" til "pink and positive", og er etablert i Norge, Sverige, Polen og USA. De bruker høyeffektive klimatiltak som *plug-in" i events og produkter, og CEO Andreas Slettvoll vil gjennom caser vise hvordan deres modell enkelt brukes av byråer og bedrifter i deres arbeid med samfunnsansvar. Chooose er som eneste europeiske selskap plukket ut av Richard Branson som en topp 10 startup globalt, og vant nylig "årets startup" i Norges største startupkonkurranse, DNB NXT.
  Tema: #climatepositive events
  Andreas Slettvoll
  Co-founder
  Chooose
  16:30 - 16:40

  Pause & benstrekk

  16:40 - 16:55

  Sponsing og samfunnsansvar - slutt å kaste penger ut vinduet

  Svein Roger har jobbet 18 år som strategisk rådgiver for en lang rekke nasjonale og internasjonale organisasjoner. Han kom tilbake til Geelmuyen Kiese fra det internasjonale reklamebyrået MK Norway, hvor han i ti år var byråleder og hovedeier. Han har to ganger vært juryleder for Stellaprisen, en av Norges viktigste kommunikasjonspriser som belønner effektiv kommunikasjon. Svein Roger har mottatt en lang rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid. Han er aktiv i styrearbeid, og var tidligere i styret til Norsk Tipping.
  Tema: Sponsing og samfunnsansvar - slutt å kaste penger ut vinduet
  Svein Roger Selle
  Viseadministrerende direktør & partner
  Geelmuyden Kiese
  16:55 - 17:10

  Global Impact Day - Samfunnsansvar i praksis

  Hvert år samles tusenvis av Nielsen ansatte for å jobbe frivillig for ulike prosjekter i 89 forskjellige land. Nielsen leverer data og innsikt innen dagligvaremarkedet og mediemarkedet over hele verden. Inger Lise jobber som Client Executive i Nielsen Ad Intel. Hun har 17 års erfaring i å jobbe med markedsføring, prosjektledelse og salg. Hun har jobbet mot privat- og bedriftsmarkedet på kunde-, kanal- og byråsiden.
  Inger Lise Gundersen
  Client Executive
  Nielsen Ad Intel
  Jostein er virksomhetsleder for Blå Kors Kontaktsenter. Senteret er et lavterskeltilbud for personer med rusproblemer. Han er også sektorleder for gatenære lavterskeltiltak i Blå Kors Norge.
  Tema: Global Impact Day - Samfunnsansvar i praksis
  Jostein Hågan
  Virksomhetsleder
  Blå Kors Kontaktsenter
  17:10 - 17:25

  The Dale Oen Experience

  Robin hadde sammen med sin bror Alexander en drøm om at alle barn skal få muligheten til å oppleve det vakre havgapet på Vestlandet, de høye fjelltoppene i Lofoten og de store viddene på Hardangervidda, som de selv har gjort. De ville vise at du kan gjøre hva du vil, så lenge du vil det nok. Organisasjonen The Dale Oen Experience ble opprettet i Alexanders minne, og Robin står i dag for føringen med brødrenes filosofi og visjon som grunnlag. Gjennom turer, ekspedisjoner og andre aktiviteter legger organisasjonen til rette for opplevelser og mestring blant barn og unge med alle bakgrunner. Det er i naturen man blir kjent med hvem man er og hvem man ønsker å være, og det er med mestringen man opplever at alt er mulig. The Dale Oen Experience har gjennom sin visjon hatt nærmere 55000 barn og ungdommer på aktiviteter, og laget i 2017 Europas første science & exploration konferanse i Grieghallen i Bergen med 6000 deltagere fra inn og utland.
  Tema: The Dale Oen Experience
  Robin Dale Oen
  Grunnlegger
  The Dale Oen Experience
  17:25 - 17:45

  Driving impact from partnerships

  Matthew vil presentere nytenkning om hvordan man skaper effekt og verdi gjennom partnerskap (fra sponsorater til CSR). Han vil demonstrere effektive verktøy og teknikker for hvordan man kan måle og evaluere håndfaste fordeler, sosial påvirkning og langsiktige prestasjoner ved partnerskap. Med en bakgrunn i PR og merkevarebygging har Matthew i store deler av sin karriere vært involvert i utformingen og implementeringen av partnerskap. Nylig har han inntatt kommersielle lederskapsroller hvor han har hjulpet virksomheter med å benytte partnerskap til å drive inntekter. Han ledet Sponsorship, Partnership & Brand-avdelingen hos British Gas. I de siste årene var han også ansvarlig for CSR partnerskap. Som styremedlem i European Sponsorship Association har han hjulpet bransjen med å bedre demonstrere effekten sponsorater og partnerskap har på forretningens resultat. I tillegg til å dele informasjon om hvordan partnerskap fungerer, forteller Matthew hvorfor de gjør det og hvordan de kan øke engasjement blant forbrukere og ansatte.
  Tema: Driving impact from partnerships
  Matthew Leopold
  Board Director
  The European Sponsorship Association, ESA
  17:45 - 18:00

  Fagdagen er over - vi tar aperitiff

  18:00 - 18:30

  Speakers Corner: Tallenes tale

  Lars var med på å etablere Sponsor Insight i 2006, og har til sammen 17 års erfaring med å jobbe med sponsorrelaterte spørsmål. Til daglig jobber han med de flest av de største norske sponsorobjektene, samt flere av de største sponsorene. Lars er involvert i medieanalyser, markedsundersøkelser, rådgivning samt kurs og foredrag relatert til sponsing og beslektede felt. I 2001 var han en av fire som etablerte Sponsor- og Eventforeningen, der han i dag sitter i styret.
  Tema: Tallenes tale
  Lars Brockstedt Svendsen
  Partner
  Sponsor Insight
  18:30 - 19:00

  Speakers Corner: Best practice fra eventbransjen

  Hvilke tiltak gjøres hos eventbyråene for å vise samfunnsansvar? Grab the mic!
  19:00 - 22:30

  Tre-retters middag med Prisutdeling

  22:30 - 01:00

  Afterparty

  Dag:

  Arrangører

  Foredragsholdere

  Lars Brockstedt Svendsen
  Partner
  Sponsor Insight
  Matthew Leopold
  Board Director
  The European Sponsorship Association, ESA
  Robin Dale Oen
  Grunnlegger
  The Dale Oen Experience
  Jostein Hågan
  Virksomhetsleder
  Blå Kors Kontaktsenter
  Inger Lise Gundersen
  Client Executive
  Nielsen Ad Intel
  Svein Roger Selle
  Viseadministrerende direktør & partner
  Geelmuyden Kiese
  Andreas Slettvoll
  Co-founder
  Chooose
  Hege Irene Asplund
  Sponsorrådgiver
  OBOS
  Siv E. Rosendahl Skard
  Førsteamanuensis i markedsføring
  Institutt for Strategi og Ledelse, NHH.
  Cecilia Brækhus
  Verdens beste kvinnelige bokser. Uansett vektklasse.
  UTETIMEN Norges Skiforbund og SpareBank 1

  Sindre Fosum Beyer
  Rådgiver
  TRY
  Cilia Holmes Indahl
  Bærekraftsdirektør
  Aker BioMarine
  Knut Kristian Hauger
  Ansvarlig redaktør
  Kampanje

  Sponsorer