Influencer Marketing-dagen 2020

21.10.2020 09:00 - 15:30
}
Program
Hotel Continental, Stortingsgata 24, Oslo

Om

Velkommen til Influencer Marketing-dagen 2020 21. oktober på Hotel Continental! Vi fortsetter suksessen fra i fjor, hvor hele 98 prosent av deltakerne sa at de ville komme på neste års konferanse.

Influencer marketing som markedsføringsdisiplin er et område i sterk vekst. Det forventes en omsetning på 348 millioner NOK innen influencer marketing i 2020. Det viser ferske tall i prognosen fra IRM som står ANFO, MBL og Mediebyråforeningen står bak. Influencer marketing går forbi kinoreklame som kanal, noe som har skjedd i løpet av kort tid og det foregår en rivende utvikling innenfor området. I kjølvannet av dette har det også skjedd en mer profesjonalisering av både marked, aktører og regelverk.

Knut Anders Thorset fra Inzpire.me vil lære deg å lage en tydelig strategi som er integrert med hele markedsmiksen din. Merethe Mandt Larsen fra Mediebyråforeningen vil snakke om trender og utvikling og Jannicke Hansen vil gi deg "Does and dont’s influencermarkedsføring" med konkrete eksempler. Sebastian Stigar fra Bryn Aarflot vil snakke om hvorvidt reglene holder følge med bransjeutviklingen og Charlotte Høgnes og Heidi Jorkjend fra advokatbyrået Thommessen vil se på hvem som egentlig er ansvarlig for at reglene overholdes; Influenceren selv, annonsøren eller mediebyrået?

Thea Winger og Mia Johnsen fra Egmont People gir deg tips hvordan nettopp din merkevare kan låne av influencernes troverdighet og skape gode historier gjennom influencernes univers som går langt utover en produktplassering på Instagram. Til slutt vil Kristin Gjelsvik og Preben Owren fortelle en historie om bygging av et nytt brand i nordisk dagligvare med lite budsjett og flinke influencere. Med andre ord er det duket for en lærerik dag som omhandler de viktigste aspektene rundt influencer marketing og hvordan du lykkes på best måte med denne markedsføringsdisiplinen.

På Influencer Marketing-dagen 2020 vil du også lære om:
 • Hvordan du identifiserer de riktige influenserne til å jobbe med din merkevare.
 • Hvordan du definerer de grunnleggende egenskapene som influenserne må treffe på: Geografi, engasjement, aldersspenn, kjønn og innholdsretning.
 • Hvordan du skaper en strategi med influensere og treffe målgrupper som driver salg.
 • Hvordan du forholder deg til influensere, fra kontrakter og forhandlinger til planlegging og effektmåling av kampanjene dine.
 • Annonsørens og mediebyråets ansvar ved bruk av influencere i markedsføring.
 • Markedet i dag, utvikling og trender fremover.
 • Hvordan du lager en tydelig influencer-strategi som er integrert i hele markedsmiksen din.
 • Hvordan du skalerer influencer-arbeidet i praksis og hvordan få mest mulig effekt av budsjettene.
 • Holder regelverket følge med bransjens utvikling?
 • Influencer marketing i B2B.
 • Hva kan norske annonsører og byråer lære av en ny svensk dom som omhandler utilstrekkelig merking av reklame i influencers kanaler.

Er dere tre eller flere interesserte fra samme selskap?
Da får dere 20 prosent rabatt! Benytt rabattkode IMD2020 ved påmelding.

Konferansen gjennomføres på Hotel Contintental. Vi følger til enhver tid de gjeldende regler og bestemmelser fra myndighetene, og endringer, som for eksempel at arrangementet streames, kan dermed forekomme.

Spørsmål? Ta kontakt på event@kampanje.com.

Pris: 2995,- eks. mva.
"Dette er jeg utrolig glad for at jeg dro på. Det var skikkelig inspirerende og relevant, og jeg kom tilbake på jobb med flere konkrete tips til hvordan vi skulle drive sosiale medier og bruke influencere det kommende året."
- Deltaker på Influencer Marketing-dagen 2019

Program
Onsdag 21.10.2020

08:15 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:15

Velkommen ved konferansier

Hans-Petter Nygård-Hansen, Communications advisor & public speaker
09:15 - 09:45

"Hvor stort er markedet i dag, utvikling og trender fremover"

Merete Mandt Larsen, Daglig leder, Mediebyråforeningen
09:45 - 10:15

Les mer "Hvordan flytte nåla med influencere: En tydelig strategi som er integrert med hele markedsmiksen din"

Knut Anders Thorset, Chief Revenue Officer, inzpire.me
De fleste merkevarer har litt erfaring med influencer marketing. Noen har kommet lenger og har regelmessig influencere i markedsføringsmiksen. Det er estimert at norske annonsører brukte 300 millioner på influencere i 2019. Det er mer enn både kino og ukepresse. Kanalen vokser raskt med rundt 20% i året. Men mange annonsører og byråer famler fortsatt og legger ned mye tid og ressurser sammenlignet med resultatene de får ut i andre enden. Mange ser potensialet og ønsker å satse på influencere, men vet ikke hvordan man skal gjøre det i praksis. Og det store spørsmålet er: Hvordan sikre at investeringene faktisk "flytter nåla" for butikken? inzpire.me har gjennomført tusenvis av samarbeid i flere titalls bransjer og vertikaler. Vi har "hands-on" erfaring på tvers av hele spekteret fra de minste mikro-profilene til mange av de aller største profilene i Norden. I dette foredraget viser vi helt konkret hvordan merkevarer og byråer kan skalere fra ad-hoc samarbeid med 2-3 influencere som "pynt på marketing-kaken", til å jobbe effektivt, strukturert og gjennomtenkt med 20, 50 eller flere 100 relevante influencere samtidig. Sesjonen vil gi deg det du trenger for å legge en solid strategi som svarer direkte til de kommersielle problemstillingene du forsøker å løse og hvor influencer marketing blir en integrert del av markedsføringsmiksen.
10:15 - 10:45

Pause

10:45 - 11:15

Les mer "Annonsørens og mediebyråets ansvar ved bruk av influencere i markedsføring"

Heidi Jorkjend, Senioradvokat, Thommessen
Charlotte Høgnes, Advokatfullmektig, Thommessen
Ved bruk av influencere i markedsføring er ofte flere parter involvert – influencer, annonsør og gjerne et eller flere mediebyråer. Det vil derfor kunne oppstå spørsmål om hvem som har ansvaret for at markedsføringen gjennomføres i tråd med regelverket. Kan annonsøren eller mediebyrået holdes ansvarlig dersom influenceren ikke i tilstrekkelig grad merker innlegget sitt som reklameinnhold i sosiale medier? En ny svensk dom gir nyttig veiledning for norske annonsører og mediebyråer.
11:15 - 11:45

Les mer "Holder reglene følge med bransjens utvikling?"

Sebastian Stigar, Advokatfullmektig, Bryn Aarflot
Etter at influencerne har stått høyt på dagsordenen i flere år begynner vi endelig å se hvordan de markedsføringsrettslige reglene benyttes av domstolene og andre organer i møtet med influencer marketing. I hvilken retning går utviklingen? Er reglene utdaterte, eller må de rett og slett bare brukes bedre? Må aktørene bli mer profesjonelle? Advokatfullmektig Sebastian Stigar deler sine tanker om tilstanden i dag og veien videre.
11:45 - 12:45

Lunsj

12:45 - 13:00

Surprise

13:00 - 13:30

Les mer "Do’s and don’ts i influencermarkedsføring"

Janicke Hansen, Grunnlegger og daglig leder, NordicTB
Koronapandemien har endret reisebransjen. Reiserestriksjonene har gitt økt fokus på lokale opplevelser, staycation og alternative reisemåter, og destinasjoner og reiseselskaper har plutselig fått en ny målgruppe, lokalmarkedet. Dette har gitt nye utfordringer i forhold influencersamarbeid, og det har blitt helt essensielt å ha et klart budskap og mål med samarbeidet for å styrke posisjonen i markedet, langt utover informasjonskampanjer om trygge reiser og smittevern. Hvordan kan merkevarer jobbe effektivt og profesjonelt med reiseinfluencere, hvordan identifiserer man de rette influencerne å jobbe med, og hvilke feller bør man unngå i prosessen. Hvilke internasjonale influencer marketing trender har oppstått i reiselivssegmentet i kjølvannet av koronapandemien, og hvilken innvirkning har dette på hvordan man jobber med denne gruppen markedsførere.
13:30 - 14:00

Les mer "Influencer marketing er ikke bare sosiale medier"

Elisabeth Johnsrud, Strategisk kundesjef, Egmont PEOPLE
Influencer marketing er ikke bare likes og love på Instagram og blogg. I dette foredraget forteller managerne i Egmont People hvordan deres influencere lager innhold i alle kanaler, både online og offline. De lover gode historier og tips om hvordan nettopp din merkevare kan låne av influencernes troverdighet og skape gode historier gjennom influencernes univers som går langt utover en produktplassering på Instagram.
14:00 - 14:30

Pause

14:30 - 15:00

Les mer "Go’Vegan og greenfluencerne" - En liten historie om bygging av et nytt brand i nordisk dagligvare med lite budsjett og flinke influencere

Preben Owren, FMCG Marketing Expert, Scandza
Kristin Gjelsvik, Blogger, TV-personlighet og forfatter
Involvering, involvering, involvering
15:00 - 15:15

Avslutning og oppsummering

Hans-Petter Nygård-Hansen, Communications advisor & public speaker

Sponsorer

Foredragsholdere

Hans-Petter Nygård-Hansen
Communications advisor & public speaker,
Kristin Gjelsvik
Blogger, TV-personlighet og forfatter,
Preben Owren
FMCG Marketing Expert, Scandza
Elisabeth Johnsrud
Strategisk kundesjef, Egmont PEOPLE
Janicke Hansen
Grunnlegger og daglig leder, NordicTB
Sebastian Stigar
Advokatfullmektig, Bryn Aarflot
Charlotte Høgnes
Advokatfullmektig, Thommessen
Heidi Jorkjend
Senioradvokat, Thommessen
Knut Anders Thorset
Chief Revenue Officer, inzpire.me
Merete Mandt Larsen
Daglig leder, Mediebyråforeningen

Arrangører

Influencer Marketing-dagen 2020