Designbyrået Heydays sine tall for 2020 er klare og de viser at «startuphjelperen» red av koronastormen og forbedret både topp -og bunnlinje sett opp mot 2019.

Byrået setter omsetningsrekord med 19,1 millioner kroner, samtidig som driftsresultat øker markant mot fjoråret og ender på  rett i underkant av 3,7 millioner kroner.

Managing Director i Heydays og styreleder i Goods, Ida Bentsen, peker på en skikkelig innsats fra teamet og en variert portefølje som nøkkelord for suksessåret.

- Vi er veldig fornøyde, særlig med tanke på året som var. Det har vært et år med usikkerhet for veldig mange, så det er gøy å se at det går an å få det til i slike tider. Det kommer av en enorm innsats fra teamet, en skikkelig felles dugnad, samtidig som flere av kundene våre var rigget for å vokse før korona inntraff, sier hun til Kampanje. 

På kundelisten til byrået finner man blant annet Whereby, Huddly, Unloc, Hjemmelegene og Wanda i Heydays og Remarkable og Apotek1 i Goods.

Se fullstendige tall lenger ned i saken!

Startet nytt selskap
I 2019 prioriterte designbyrået «verdier» i stedet for bunnlinje da de startet opp det grønne emballasjeselskapet Goods. Det har betalt seg når de nå kan hanke inn en omsetning på 5,9 millioner og et driftsresultat på 2,4 millioner i sitt første hele driftsår.

Les også: Heydays sikter mot rekordår til tross for korona

- Investeringen har smakt godt?

- Det kan man si. Det har vært utrolig gøy å være med på, og å se at lærdommen fra Heydays har fungert i Goods. Nå sitter vi og planlegger hva neste steg er, det er en spennende situasjon å være i.

Goods har rekruttert flere i løpet av året som har gått og måler nå fem ansatte. Tidligere i år annonserte de også at Camilla Martinussen kom inn som kommersiell direktør fra NoA.

Les mer: Goods henter ny direktør fra NoA

- Vi vil nok også se større vekst i antall ansatte på kort sikt, og vi vil ha en til ansatt på plass i august, sier Bentsen.

Hun regner derimot ikke med at de vil samme vekst i antall ansatte hos Heydays, som i dag måler 14 ansatte.

- I Goods kommer vi til å vokse mer, selv om vi ikke har bestemt takten enda. Heydays kunne vokst mer og sagt ja til mer oppdrag, men det går også på at vi vil beholde den kulturen vi har i dag, og levere med høy faglig integritet. Jo flere vi blir, jo mer utfordrende kan det hoppet være. 

Premierte de ansatte for innsatsen
Da korona inntraff i fjor vår slapp Heydays og Goods unna med og kun permittere én kantineansatt i et par uker. Det ble i tillegg fort mye å gjøre for begge byråene, da flere av kundene fikk en oppsving under nedstengningen.

- Da ble overgangen til det digitale raskere, og blant annet Whereby og Hjemmelegene opplevde en skikkelig vekst som vi fikk tatt del i. Vi har også kunder som hadde bestemt seg for at de skulle gjøre en prosess og som hadde fått inn kapital før korona. Da ting ble litt roligere fikk de mer tid til å fokusere på prosjektene sine. Det har vært veldig gøy å se den høye aktiviteten både i Heydays og Goods, kommenterer Bentsen.

Som takk for god innsats og dugnadsvilje ventet det også en bonus på de ansatte ved juletider, da alle mottok en ekstra månedslønn hver.

Hva de skal gjøre med det samlede overskuddet på 4,4 millioner kroner, er derimot ikke klart enda.

- Det viktigste er å sikre en solid økonomi for selskapene i tiden fremover. Vi har nok neppe sett den fulle effekten av Korona enda. Deretter blir det en kombinasjon av utbytte og investeringer. Det ligger et holdingselskap bak Heydays og Goods, hvor flere av oss er aktive investorer, men hvor mye vi tar ut er ikke endelig besluttet, forteller Bentsen.

Heydays 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 19,1 16,0 19,3 %
Driftsresultat 3,7 2,4 54,1 %
Resultat før skatt 3,3 2,4 37,5 %
Goods      
Omsetning 5,9 1,3*  
Driftsresultat 2,4 0,5*  
Resultat før skatt 2,4 0,5*  

Alle tall i MNOK. * Goods hadde ikke et helt driftsår i 2019.