Designbyrået Heydays sine tall for 2019 er klare og de viser at «startuphjelperen» fortsatt sanker millionresultater, til tross for at den sterke veksttakten de har hatt de siste årene avtar noe.

Omsetningen holder seg på stedet hvil og ender på rett i overkant av 16 millioner kroner, mens driftsresultatet halveres fra 4,6 millioner kroner i 2018 til rett i underkant av 2,4 millioner i 2019.

- I 2019 gjorde vi strategiske grep for å rendyrke Heydays som et byrå for ambisiøse selskaper i rask vekst eller stor endring, hvor vi hjelper kundene våre med å utvikle engasjerende merkevarer og forme produktet, sammen med deres team, sier daglig leder Ida Bentsen til Kampanje.

Les også: Startup-hjelper har doblet resultatet på tre år: - Vi tjener på at små kunder blir store kunder

Se fullstendige tall lenger ned i saken!

- Nødt til å priortere mer verdier enn bunnlinje
Deres nyoppstartede emballasjeselskap, Goods, kan vise til et positivt oppstartsår med et driftsresultat på 500.000 kroner og en omsetning på 1,3 millioner kroner. Byrået Goods fokuserer på «grønt» emballasjedesign med minst mulig fotavtrykk. Selskapet var også det første designbyrået som ble kontrollmedlem av Grønt Punkt.

- Vi tror sterkt på at vellykkede selskaper i fremtiden er helt nødt til å prioritere mer samfunnstjenelige verdier enn bunnlinje. Som designere ser vi at vi selv kan utgjøre en forskjell i en sirkulær økonomi og derfor startet vi også i 2019 opp et helt nytt selskap, Goods AS, sier Bentsen før hun følger opp:

- Samlet for Heydays og Goods er vi meget godt fornøyd med resultatene for 2019, da vi traff på budsjettene våre og gikk styrket både faglig og ressursmessig inn i 2020.

Ligger an til rekordomsetning
Til tross for at korona har lagt en demper for mange byråer i 2020, ligger både Heydays og Goods an til rekordomsetning inneværende år, ifølge dem selv. De skal være foran sine pre-korona-budsjetter med omsetningsmål på henholdsvis 18 millioner og 5 millioner kroner i de to selskapene.

De har også klart å unngå permitteringer, og har i samme periode oppbemannet staben.

Les også: Henrik Fjeldberg blir digital designsjef i Heydays

- Vi har opplevd økt oppdragsmengde under korona. Fleksible arbeidstider og arbeidssted har fungert veldig bra, og vi har derfor opplevd økt produktivitet måned for måned siden nedstengningen, sier Bentsen, som også forteller at de har måttet takke nei til flere oppdrag:

- Mange av oppdragene vi får forespørsler om, må vi dessverre takke pent nei til og anbefale andre flinke designere til. Dette synes vi har vært spesielt viktig i en periode som har vært utfordrende for mange.

Bentsen trekker frem kunder som Whereby, Huddly, Hjemmelegene, Kolonial.no og Apotek1, som kunder som har opplevd vekst i perioden, og som også har bidratt til økt aktivitet på kontoret.

Se Heydays' tall her:

År 2019 2018 Endring i prosent
Omsetning 16 16,2 - 1,3
Driftsresultat 2,4 4,6 - 52
Resultat før skatt 2,4 4,6 - 52

Alle tall i MNOK.