Norges største og eldste merkevare for hvitt kjøtt og egg, får igjen ny logo samtidig som det gamle slagordet «Sunn matglede siden 1929» heises frem igjen. Etter etableringen av merkevarenavnet Prior i 1977, er logoen endret og pusset på flere ganger blant annet i 2009 da Prior kvittet seg med slagordet «Sunn matglede siden 1929» og innførte «Gjør livet lysere» og sist gang i 2013.

Nå er det igjen klart for å pusse opp den nye visuelle identiteten og denne gangen i samarbeid med designbyrået Høien.

- Vi hadde et behov for å stå sterkere ut og fremstå mer samlet i hylla, og med den nye identiteten har vi fått et tydeligere uttrykk. Logoen binder produktene og seriene våre sammen, samtidig som den åpner opp for stor grad av fleksibilitet i øvrig design, sier designsjef i Nortura, Irene Møller.

Se hvordan den logoen til Prior har endret seg her:

- Utstråler selvtillit
Møller sier Prior opplever at det som en gang var deres merkevareidentitet, nå har blitt mer et uttrykk for kategorien generelt.

- Vi har behov for å by mer på vår personlighet, sier designsjefen.

Designbyrået Høien tatt utgangspunkt i den eksisterende logoen, men gjort flere grep for å omskape den til en iøynefallende identitet med større grad av egenart skriver Prior.

- Det største grepet vi har gjort er å fjerne oss fra det sorte og hvite og innført en distinkt, lilla fargekode som utstråler selvtillit og vitalitet. I tillegg har vi løftet opp solen og åpnet den mer opp for å få en høyreist og stolt logo, byråleder i Høien, Hanne Sundsli.

Det gamle, opprinnelige slagordet har blitt funnet frem igjen.

- Vi har også tilført tekstelementet «Matglede siden 1929» for å tydeliggjøre den lange relasjonen Prior har hatt med det norske folk. Til slutt har vi gitt logoen en definert form, som både rammer inn, og ikke minst tilfører stor grad av fleksibilitet på tvers av designuttrykk, fortsetter byrålederen.

Les også: Slutt på både sjokolade, yoghurt og iskaffe - her er de nye mattrendene I butikkhyllene

- Forstod umiddelbart vår merkevare
Arbeidet med Prior-identiteten er det første store samarbeidet mellom Prior og Høien.

- Høien forstod umiddelbart vår merkevare og ikke minst så de potensialet som lå i den. Det overordnede designuttrykket var der faktisk nesten fra første stund, men så har det jo vært en grundig prosess for å videreutvikle identiteten, sier Møller.

Byråleder Sundsli er også fornøyd med samarbeidet.

- Det har vært en utrolig flott prosess. Vi har fra dag en blitt vist stor tillit fra alle involverte parter hos Prior. Ikke minst har vi blitt møtt med masse entusiasme og engasjement fra både prosjektgruppen og ledelsen.

Les også: Designbyrå sikrer seg storkunde: - Trodde nesten ikke det skulle bli penger til lønn i starten