God design kan være bærekrafig. Det skal Diplom-Is bevise med den nye fargen de tar i bruk på isboksene fra Royal. Tidligere har boksene inneholdt fargen «Carbon black» som skal ha vært utfordrende for sorteringsmaskiner å sortere. Det har ført til at isboksene ikke har blitt resirkulert, men i stedet har gått til produksjon av varme.

- Bærekraft er viktig for oss i Diplom-Is. Vi tar vår del av ansvaret og jobber aktivt med å redusere fotavtrykket vårt og utvikle nye produkter som representerer gode miljøvalg i hverdagen, sier Anne Borge Sturød, markedsdirektør i Diplom-Is i en pressemelding.

Diplom-Is har sammen med sin emballasjeleverandør jobbet for å løse problemet og resultatet har blitt en ny farge kalt «Non carbon black».

- Skulle vi fortsette å produsere Royal i sorte isbokser, måtte vi finne en løsning på sorteringsutfordringen. Gjennom å bytte til fargen «Non carbon black» kan Royal-isboksene fra Diplom-Is sorteres og resirkuleres som vanlig plast, sier Sturød.

De nye isboksene har gjennomgått tester ved gjenvinningsanleggene IVAR og ROAF i Norge, og Suez Circpac sitt sorteringsanlegg i Tyskland, og blitt sertifisert for sortering og gjenvinning i både Norge og Europa.

- Vi har gjennomført grundige tester for å være sikre på at vi leverer på de kravene som er satt. Vi ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn gjennom gode sirkulære løsninger, og dette gjør det mulig å gjenvinne nærmere tre millioner isbokser til annet plastholdig materiale.

Det tilsvarer 130 tonn plast. 

De nye isboksen vil gradvis erstattte de gamle i løpet av 2021.

Les også: Diplom-Is-jenta får ny drakt: - Vi ønsker ikke å støte noen