Saken er oppdatert med flere opplysninger.

I 2016 ble ansvaret for jernbaneinfrastruktur og jernbaneeiendommer samlet i ett statsforetak og Bane Nor ble lansert som foretakets nye navn. Nå har Bane Nor valgt Creuna som samarbeidspartner for merkevare og visuell identitet de neste årene.

De har sikret seg to separate avtaler, der den ene er helt ny og gir Creuna i oppgave å utvikle Bane Nors merkevarestrategi, lage en ny merkevareplattform, utvikle kommunikasjonskonsept og være rådgiver for Bane Nor i forvaltning og videreutvikling av merkevarepraksis. Den andre dreier seg om å levere grafiske designtjenester til Bane Nor. Dette er en kontrakt Uniform tidligere har hatt.

Les også: Slakter Bane Nors millionbruk på merkevarebygging: - Jåleri og sløsing av skattebetalernes penger

Har en verdi på 54 millioner kroner
Begge avtaler har en ramme på to år med mulighet for forlengelse med opptil ytterligere fire år. Den totale verdien på avtalene er beregnet til å være på 54 millioner kroner i løpet av en seksårsperiode. 

- Creuna er akkurat den partneren vi trenger i den viktige transformasjonen Bane Nor står oppe i, sier Torild Lid Uribarri, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bane Nor. 

- Sammen skal vi sette en bærekraftig retning for merkevare og identitet, og skape engasjement for oppgavene både i egen organisasjon, blant samarbeidspartnere og i eksterne målgrupper.

Skal ikke lage ny logo
Bane Nors navn og logo ble i sin tid utviklet av Scandinavian Design Group og visuell identitet av Uniform. 

- Bane Nor-merkevaren er fersk, men med et tydelig mandat; å forvalte både Norges stolte jernbanehistorie og fortellingen om den høyteknologiske framtiden. Partneren vi så etter måtte forstå samfunnsoppdraget vårt og evne å se merkevare, kommunikasjon og design i sammenheng. Creuna overbeviste på alle dimensjoner, sier Truels Brodtkorb, leder for merkevare og design i Bane Nor, i en pressemelding. 

Det skal ikke være aktuelt å utvikle en helt ny visuell identitet for Bane Nor.

- Vi har ingen planer om å gjøre forandring på logo eller store forandringer på identiteten, men vi må følge med på hva markedet krever og vil tilpasse oss markedet, sier Brodtkorb til Kampanje.

- Står overfor store sprang
I Creuna gleder de seg til å komme i gang.

- Jubelen sto i taket da Bane Nor valgte oss, ikke minst fordi vi får tatt ut vårt fulle potensial på tvers av merkevare og design, sier Birgitte Angelil, administrerende direktør i Creuna Norge, i en pressemelding.

- I tillegg står Bane Nor overfor det vi i Creuna kaller «store sprang» – en type utfordring vi er særlig stimulert av. Å lykkes med store sprang krever at ulike fagdisipliner jobber i ett team i kreativt samspill. I prosessen med Bane NOR har vi møtt ledere og medarbeidere som verdsetter denne måten å jobbe på, og som har faglig mot og visjoner for merkevaren. Det motiverer oss og gir de beste forutsetninger for å sammen skape et tydeligere og viktigere Bane Nor, sier Angelil.