I mars varslet Elizabeth Matre-Aas og Michelle Cole at de ville forlate stillingene som henholdsvis daglig leder og prosjektdirektør i Designit for å starte opp et eget designbyrå med det franske konsulentselskapet Devoteam i ryggen. 

Les også: Designit-topper starter for seg selv – har europeisk konsern i ryggen

Planen deres er å bygge opp et teknologi- og designmiljø med 50 ansatte innen fire år, og mandag neste uke åpner byrået offisielt dørene med ti nyansatte fra en rekke forskjellige byråmiljøer som Geelmuyden Kiese, Hyper, Bakken & Bæck og Uniform. 

Daglig leder Elizabeth Matre-Aas forteller at de har vært gjennom en grundig prosess med flere intervjurunder og personlighetstesting, hvor blant annet empati og driv ble vektlagt. Det skal ha vært over 100 søkere på stillingene. 

- Vi har vært ute etter folk som vil noe, og som har en evne til å navigere hos kunden, løfte blikket og tenke selv. Vi kjenner til de som er virkelig gode i bransjen, og nå har vi fått noen av dem. Vi klyper oss i armen over den gjengen vi har klart å samle, sier Matre-Aas til Kampanje. 

- Filosofien selger
Blant dem som har sin første oppstartsdag neste mandag er Jon Haukaas som kommer fra stillingen som strategisk rådgiver i Hyper. Nå går han inn som design director i Studio Vues. 

- Muligheten til å være med å bygge noe fra bunnen av, sammen med folk med sterkt engasjement og pågangsmot, er hovedgrunnen til at jeg starter i Studio Vues, sier han til Kampanje. 

Les også: Aller-byrå brant seg på drømmer om fullservice – har millionunderskudd for første gang siden oppstarten

Med sitt eget fordelsprogram har Matre-Aas og Cole lagt lista litt annerledes enn mange andre i bransjen. Blant annet har de ansatte krav på syv ukers ferie, syv prosent pensjonssparing og syv studiedager i året. I tillegg er lønningslistene helt åpne for de ansatte, slik at alle vet hva alle tjener - og hvorfor.

- Filosofien selger absolutt, og mange synes det er spennende med måten vi organiserer oss på i mindre team hvor alle er tettere på businessen. I tillegg liker folk verdiene vi står for, forteller Maatre-Aas. 

- En skikkelig investering
Devoteam legger utvilsomt millioner bak den ambisiøse satsingen til Matre-Aas og Cole. Allerede i september skal fire nye ansatte signeres, før de skal ha et nytt storinnrykk neste sommer. 

Samtidig flytter de nå inn i nye lokaler i Tollbugata 24, og fra neste sommer vil de okkupere to etasjer i bygården. 

- Det er en skikkelig investering og et skikkelig løft. Det er også en strategi for å sette Devoteam på kartet, nå satser de virkelig stort i Norge. Det er ikke en billig butikk å få opp, men vi skal levere, sier Matre-Aas. 

Tidligere har byrået kommunisert at de i oppstarten hovedsakelig vil jobbe med kundelisten til Devoteam i Norge. Der finner man blant annet Mestergruppen, Statkraft, Choice Hotels, Politiet, Oslo Kommune, Helsedirektoratet og Nav.

De har nå skaffet seg flere egne kunder og er i gang med prosjekter for blant annet Forsvaret. 

Blant de nye ansatte finner en seniorrådgiver Therese Jacobsen og seniordesigner Ida Ekroll Johansen som begge melder overgang fra Geelmuyden Kiese. Samtidig kommer teamleder innen design og brukeropplevelse hos Gjensidige, Anne Kristine Grønlund, seniorutvikler hos Bakken & Bæck, Fred Carlsen, seniordesigner hos Uniform, Linda Valen, servicedesigner hos Halogen, Marianne Stokke, og lead business designer hos Eggs, Silja Nyhus

I tillegg kommer Lars Magnus Haugen som nyutdannet designer fra Westerdals, mens senior designer Christian Lindborg kommer fra søsterselskapet Jayway.