Tidligere direktør for merkevarer og digital markedsføring i Schibsted, Jørgen T. Helland, begynner som strategidirektør i Scandinavian Design Group (SDG).

- SDG har gått gjennom en imponerende snuoperasjon det siste året og det er virkelig energi i sjappa. Det er en spennende reise med mange interessante fagprofiler og det har jeg lyst til å bli med på, sier Helland.

Helland går inn i ledergruppen og skal både jobbe med merkevarestrategi og styrke den digitale satsingen til designbyrået på Aker Brygge.

- Det var riktig tid å forlate Schibsted på nå. Den siste reorganiseringen i konsernet førte til store endringer for mine teams og meg. Det har vært tre fantastiske år i et relevant og spennende selskap, men jeg hadde et behov for å reise mindre og bruke mer av kreftene på utfordringer knyttet til merkevarer her i Norge, legger Helland til. 

Han kommer til et design- og kommunikasjonshus som har hatt store utfordringer den siste tiden og ikke minst i reklamebyrået McCann som er søsterselskapet til SDG.  I McCann har nesten hele ledelsen forlatt byrået som i 2016 ble kjøpt av den serbiske reklameinvestoren Srdjan Sapers.

- Hva tenker du om å gå til SDG all den tid søsterselskapet til SDG – McCann – virker å rakne fullstendig?

- Etter ei lita uke på kontoret synes jeg det ser ut til at stemningen inne hos McCann-gjengen er veldig god, men jeg har ikke hatt det med i mine tanker rundt SDG.  

Les også: Reklamegigant selger McCann til tidligere serbisk rockestjerne

Les også: Norden-sjef Bonner-Davies: - McCanns prestasjoner har vært skuffende

Daglig leder Anne Marie Brady sier de er veldig fornøyd med ansettelsen.

- Vi er utrolig glade for å få en av landets skarpeste merkevaretenkere med på laget, ikke minst på grunn av hans digitale ryggrad. Han vil jobbe med noen av våre største og viktigste kunder, samt støtte både strategi- og designmiljøet langt utover hans egne kundeprosjekt. Vi har store forventninger til Jørgen Helland, sier daglig leder Anne Marie Brady.

Helland jobbet tre år i Schibsted etter å ha sluttet i Brandlab i slutten av 2013. Han har tidligere jobbet i Halogen og Relevant Traffic.