2,7 millioner Vipps-brukere får snart en helt ny opplevelse når de åpner appen for å sende over penger til venner og bekjente eller gjøre andre mobilbetalinger.

Den mest iøynefallende forskjellen vil være at den sjøgrønne fargen, som selskapet har med seg fra DNB, blir borte. Nå skal Vipps være oransje.

- Vi ønsket å gjøre Vipps litt ny og få vår egen stil, samtidig som vi ville beholde identiteten til Vipps, som alle nordmenn har fått et forhold til og blitt glade i, sier merkevaredirektør Tonje Foss Kløve i Vipps til Kampanje.

- Hvorfor kunne dere ikke beholde grønnfargen?

- Nå starter Vipps en reise der vi går fra å være et DNB-produkt til å bli et eget selskap, og fra vennebetaling til all type betaling. Da tror vi det er viktig å skape vår egen stil og egen identitet.

- Har masse energi og glede
To år etter lanseringen er nemlig ikke Vipps bare en DNB-app, men et samarbeid som over 100 banker stiller seg bak, inkludert Sparebank1, Nordea og Danske Bank, som inntil nylig hadde konkurrerende mobilbetalingstjenester ute i markedet. I år ble Vipps også etablert som et eget selskap i egne lokaler.

- Hvorfor oransje?

- Det var viktig for oss å ha en farge som synes godt, og når målet vårt er å komme oss ut over hele Norges land, så trenger vi noe som skiller seg ut og som også synes på en fotballcup. Fargen har masse energi, positivitet og glede, og det er viktig for Vipps, sier Foss Kløve.

Les også: Vipps lanserer felles innlogging - vil ha med mediebransjen

Blir ny:

Slik skal Vipps kommunisere stilskiftet til brukerne. Den sjøgrønne fargen skal gradvis erstattes av oransje.

SDG står bak
Det er Scandinavian Design Group som står bak den nye identiteten. De har også fjernet det merkevaredirektøren mener må være «Norges sureste smiley», og gjort den om til en emoji som kan romme et bredere spekter av følelser.

Foss Kløve vil ikke gi noe anslag på hvor mye stilskiftet har kostet.

- Men vi har vært veldig effektive, i god Vipps-stil.

Nå starter Vipps jobben med å informere bankene og kundene om det nye stilen. Først etter jul skal appen kles opp i de ny fargene.

- Dere er ikke redde for at folk ikke skal kjenne igjen appen med den nye fargen?

- Nei, fordi vi skal gjøre dette steg for steg og tenke på brukerne våre sånn at de hele tiden er med på Vipps-reisen vår.

Ville beholde identiteten:

- Vi ønsket å gjøre Vipps litt ny og få vår egen stil, samtidig som vi ville beholde identiteten til Vipps, sier merkevaredirektør Tonje Foss Kløve.

Åpner Vipps for barn
Vipps-sjef Rune Garborg varsler flere nyheter fra selskapet fremover.

- Hver dag møter folk på situasjoner der betaling er tungvint og lite praktisk, så det er masse igjen å gjøre. Alle som bruker Vipps synes for eksempel at det er noe pes at barn ikke kan bruke Vipps – og vi er enige. Så vi gleder oss veldig til å åpne Vipps også til de under femten. Målet er å levere gode tjenester som gjør at folk oppriktig føler at dagen deres blir litt bedre, sier Rune Garborg.

Også DNB forandrer stil i disse dager. Banken har tidligere vært sjøgrønn overalt, men skal fremover ta i bruk flere varianter av grønn avhengig av de ulike forretningsområdene til banken.

Les også: DNB vraker gamle verdier – har funnet sin nye «purpose», design og logo