De siste dagers feiring i Cannes minner oss om den viktige diskusjonen design bransjen må ta hva gjelder effektiviteten av design for våre kunder.

Siden Anti Bergens Grand Prix i Design i 2014 Cannes Lions, for Festspillene i Bergen, har festivalen fortsatt å markere Norges internasjonale posisjon innen kultur og design effektivitet. I år alene besøkte 122 000 mennesker Festspillene, en økning på 17 prosent fra 2015 og over 100 prosent økning siden lanseringen av Festspillene sin nye merkevare og tilhørende merkevarekampanje i 2013. Fra 2012 til 2013 alene doblet antall førstegangsbesøkende, og dette tallet har fortsatt å vokse.

Kreativ effektivitet er ett tema som ikke kan deles opp mellom klient og byrå. Kjemien av visjon, ambisjon, samt vilje til å ta modige valg i begge leirer resulterer i et slikt utfall.

Imidlertid er emnet – kreativ effektivitet – i Cannes fast sentrert rundt reklame og mangler bidrag fra designbransjen. Vi vil at dette skal endre seg. Vi tror Norge er i en god posisjon til å ta lederskap hva gjelder design effektivitet. Det eksisterer et behov og et krav fra ambisiøse kunder – som ser det store potensialet av designinvesteringer – at vi må bli smartere og fange den kreativ effektiviteten bedre.

Design er børs og katedral og skal man evne å nå bredt, må man helhetlig forstå de langsiktige effektene av valgene vi gjør for våre kunder.