Young Lions-teamet Sunniva Grolid og Ida Louise Andersen kan gjøre noe ingen norske reklamefolk har kunnet gjøre så langt i årets Cannes Lions; juble over gull. De gikk nemlig helt til topps i designkonkurransen for unge talenter foran 18 andre team.

- Det er helt sinssykt. Det synker inn litt og litt. Vi har levd litt i ekstase i hele dag, sier Andersen til Kampanje.

Briefen duoen fikk var å designe en ny visuell identitet for byen Cannes.

- Vi la hovedvekt på at vi ville visualisere den pulserende energien i byen og alt den representerer av business, reiser og festivaler. Det visuelle virkemiddelet vi har brukt er et dynamisk mønster som alltid ender opp i logoen. Mønsteret vil endres i bevegelse, farge og tempo ut fra hvilke målgrupper det skal kommuniseres til. Ved å legge inn elementer som bryter mønsteret, hyller vi ideen av å gå sin egen vei og tenke annerledes.

Se vinnerbidraget her!

- Hva betyr dette for dere?

- Det betyr alt. Det er alt vi har snakket om og har hatt lyst til de siste årene. Det er bare utrolig å være her og snakke med de samme menneskene som har samme brennende ønske om å gjøre et godt stykke arbeid.

- Hvordan skal dere feire?

- Vi skal først motta gullet nå, så skal vi sikkert ut og feire litt etter hvert, sier Grolid, som legger til at det sikkert blir litt mer strandliv og spa i den andre halvdelen av uka.

Grolid jobber som designer hos Elle Melle i Ålesund, mens Andersen jobber som designer hos WeOslo.