Til tross for at isolasjon ikke vanligvis er et samtaleemne sørget «superlunsj» -kampanjen for at temaet ble mye diskutert gjennom høsten 2015. Isolasjonen er kun så god som dets installatører, og Glava ville derfor vise takknemlighet ovenfor håndverkerne som installerte isolasjonen med nøyaktighet og presisjon. Målet med kampanjen var å motivere håndverkere til å fortsette det gode arbeidet, og samtidig bygge merkevarebevisstheten og merkevarelojaliteten.

Innsikt avdekket at lunsjen er den viktigste delen av håndverkeres arbeidsdag. I tillegg jobber håndverkere jobber ofte lange dager ute i all slags vær - til og med gjennom den norske vinteren. Sammen med GLAVA ville vi derfor gi håndverkerne en velfortjent pust i bakken.

Vi lanserte en konkurranse på Facebook for å generere engasjement og omtale, og oppfordret håndverkere til å nominere sin arbeidsplass. GLAVA ga vinnerne en ekte «superlunsj», der både mat, drikke og underholdning stod på agendaen. Kampanjen ble støttet gjennom annonser på Facebook, Instagram, i fagpresse og digitale annonser. Selve konkurransen ble annonsert under «Bygg reis deg» messen og hver dag gjennom kampanjeperioden spilte P4 «Dagens lunsjsang» sponset av Glava.

Vi testet ut en mengde forskjellige varianter innen annonseformater, innhold og data for nå målgruppen. Facebook har ikke vært et stort satsingsområde for Glava tidligere, men etter denne kampanjen kommer dette til å endre seg!

Hele 293 av 2 500 mulige arbeidsplasser meldte seg på konkurransen, og annonsene ble sett av totalt 426 232 personer. Dette beviser at sosiale medier, og spesielt Facebook, er en god plattform for å kommunisere direkte med håndverkere. Engasjementet hjalp også med å bygge GLAVA som merkevare, og i dag har de en merkevarekjennskap på over 60 %. Det er ikke dårlig for et produkt som gjemmer seg inne i veggene våre.

 

Konsept: Metro Branding