Webinar er et digitalt seminar, som gjør at deltakerne kan delta over internett uavhengig av hvor de befinner seg. Et webinar er perfekt for B2B-selskaper som selger konsulenttjenester ved siden av produkt, eller er et SaaS-selskap (Software as a Service).

Hvordan komme i gang?

  1. Kartlegg tjeneste dine, bryt de ned til tematikker og konkretiser hvordan dette vil være verdifullt for kundene dine.
  2. Gå gjennom kontaktdatabasen din. Dette er tiden for å bruke informasjonen du har om kunder og leads. Hvem er de? Hvilke tjenester har de fra før? Hvilken industri eller bransje er de i? Hva er typiske problemstillinger de kan stå overfor? Og sist men ikke minst, hvordan kan du hjelpe?
  3. Lag gode lister. Segmenter kontaktene dine etter industri/bransje, status (kunde, potensiell kunde, leverandør, partner etc.) og størrelse. Forhåpentligvis sitter du igjen med tre til fire lister med minst 50 kontakter. Dette tallet vil variere basert på hvor mye en kunde er verdt for bedriften din.
  4. Ta noen stikkprøver fra de utarbeidede listene. Ring to til tre kontakter, snakk med de og bli kjent med situasjonen de står i. Dette vil gjøre at du fort får en følelse av hvordan din tilstedeværelse kan skape verdi. Deretter kan du starte planlegging av tematikk.

Slik velger du riktig plattform

  1. Kartlegg de eksisterende systemene til bedriften. Webinar-plattformen bør prate med CRM. På den måten kan du enkelt følge opp kontaktene både før og etter webinaret.
  2. Tenk gjennom hvilket format webinaret skal være i. Skal det være et intervju, en leksjon eller en samtale med deltakerne? Dette er viktig å definere før du ser etter leverandør. Noen leverandører spesialiserer seg, og har dermed vektlagt ulike funksjoner.
  3. Det eksisterer utallige plattformer der ute. ZoomBlueJeans, og GoToWebinar er å nevne noen. Zoom er for eksempel direkte integrert med HubSpot, Salesforce, Marketo og Pardot.
  4. Ikke vær redd for teknologien! Sett opp et test-webinar, inviter noen kolleger og bli kjent med løsningen.

Oppfølgning og markedsføring av webinaret

  1. Inviter alle kontaktene i listen til webinaret. I denne e-posten er det viktig å presisere hvorfor det vil være verdifullt for kontakten å delta, samt praktisk informasjon som dato og tid.
  2. Sett opp et automatisk e-postsløp som minner deltakerne på webinaret dagen før og en time før. I motsetning til frokostseminar, vil ikke påmeldte føle på en like stor forpliktelse til å møte opp.
  3. Legg ved en lenke til påmeldingssiden i signaturen. Del den i sosiale medier, relevante forums og grupper. Vurder om du skal sette opp en annonse på Facebook og LinkedIn, slik at du kan målrette innholdet til målgruppen din.
  4. I ettertid er det viktig å følge opp deltakerne. Lag en spørreundersøkelse med fem spørsmål, og si at alle som tar undersøkelsen vil få materiale fra webinaret tilsendt kostnadsfritt.
  5. Hvis webinaret var praktisk anlagt. For eksempel ved gjennomgang av en software, en produktoppdatering, eller en spesifikk problemstilling. Da kan det være en idé å spørre om deltakerne ønsker én-til-én-oppfølgning i etterkant. Denne vil selvfølgelig også foregå digitalt.

Jeg håper disse 13 punktene kan hjelpe deg i tankeprosessen mot et webinar. Det er de små tingene som øker kvaliteten. Det viktigste er å tenke nytt om tjenestene dine og måten du leverer de på.

Lykke til.

 

For mer informasjon, kontakt:

Sara Løvf, + 47 400 69 436, sara@try.no

Simen Aukland, +47 979 72 485, simen@try.no