- Å utarbeide digitale løsninger som skal romme så mange forskjellige brukerreiser og behov, i tillegg til store informasjonsmengder som skal formidles på små flater krever mye av et team. Teamet må mestre både strategi, kommunikasjon, navigasjon, design og digitale løsninger. Her kommer virkelig Design Container sin bredde til syne og det er gøy å se at løsningene vi utarbeider sammen med våre kunder blir anerkjent av juryen, sier Linn-Cecilie Linnemann, CEO i Design Container. 

Tre år på rad med pallplassering for Ruter

Ruter heldigitaliserte sin årsrapport første gang i 2018/2019, og Design Container har stått bak deres digitale årsrapporter siden. Å vinne en pris for tredje gang på rad viser at Design Container leverer solid innefor det mange kaller NM i årsrapporter og digitale løsninger. Årsrapporten for 2018 fikk bronse, 2019-rapporten gikk til topps og fikk gull, mens 2020-rapporten fikk rett før helgen sølvplassering.  

- Hva kan man si annet enn at det er strålende med komplett medaljesamling. Det er mange i Ruter som legger ned mye arbeid i selve rapporten, så dette er team-arbeid av høy klasse. Så har vår innholdsredaktør, Knut-Martin Løken, de siste årene nøysommelig innarbeidet klare skriveråd. Dette har bidratt til at tekstene fra de ulike bidragsytere fungerer sammen med tall, visuell utforming og struktur slik at målgruppen finner informasjonen de trenger, sier Eirik Andersen, leder for Kommunikasjon i Ruter. 

Sølvet inspirerer oss når vi denne uken setter i gang med å lage årsrapporten for en av de merkeligste og utfordrende årene i vår historie. Vi har bedt folk om å ikke reise med oss, mens nå handler alt om å få kundene tilbake til kollektivtilbudet, avslutter Andersen.

 

Ruter er kritisk samfunnsaktør og står for over halvparten av alle kollektivreiser i Norge. De er også en banebrytende virksomhet når det kommer til å teste nye og bærekraftige mobilitetsløsninger. Årsrapporten spiller derfor en nøkkelrolle i å vise frem årets hendelser, visjoner og utfordringer for fremtiden. Sist, men ikke minst, viser årsrapporten til lærdommene fra året som har gått og til å takke kunder, eiere og ansatte for deres fantastiske innsats gjennom året. 

 

Det digitale formatet åpner for mange nye muligheter, og vi har tatt i bruk interaktive diagrammer, video, enkel navigering og organisering for å bygge opp spennende artikler ved hjelp av et variert modulbibliotek. Digitale årsrapporter er dermed en gyllen mulighet å fortelle den gode historien gjennom godt design, innholdsformidling og interaktive elementer.

 

- Kollektivtrafikken i Oslo og Viken har gjennom pandemien hatt store svingninger og årsrapporten har vært et viktig verktøy for å formidle dette. Ved bruk av digitale verktøy og interaktivitet gjøres stoffet mer engasjerende og mer tilgjengelig for leserne. Årsrapporter er også ofte veldig tidskritiske, så planlegging for en mer strømlinjeformet prosess for alle involverte er en nøkkelfaktor.» sier Kaia Gulsvik, Project Director i Design Container og Prosjektleder for Ruters årsrapport. 

 

Bronse til Pensjonstrygden for Sjømenn

Årsrapporten til Pensjonstrygden for Sjømenn har hatt behov for en rapport som forklarer nye lovendringer som har stor betydning for ordningens medlemskap. Årsrapporten har vært en sentral i kommunikasjonsarbeidet mot både politikere og medlemmer. 

 

- Det er veldig stas at PTS, som ikke har stor kommunikasjonsavdeling, kan hevde oss i denne kategorien sammen med f.eks. Ruter. Det viser at et godt samarbeid mellom design- og kommunikasjonsbyrå og kunde lønner seg for oss selskaper som er litt mindre. Samtidig vil vi nå ut med viktig informasjon på en interessant og lett tilgjengelig måte - både for våre medlemmer og andre interessenter, sier Catherine Nicolaissen,  i PTS. 

 

– Vi har hele tiden ønsket en form på innholdet som gjør at det er av interesse og lett tilgjengelig for våre kunder og medlemmer, det skal vekke interesse! Vi har et kjempegodt samarbeid med Design Container som er både fleksible og løsningsorientert. Vi har god nytte av en kreativ og strategisk samarbeidspartner, som kan kommunikasjon. Vi har fått formidlet innholdet på en veldig god måte. Vi har hatt god nytte av Farmandprisens evaluering og jobbet systematisk med tilbakemeldingene vi har fått. Det er gøy å se at det blir lagt merke til.


Les mer om fjorårets priser og annerkjennelser. 


Om Farmandprisen 

Farmandprisen er Norges mest prestisjefylte årsrapportpris og har vært delt ut hvert år siden etableringen i 1955. Farmandprisen Beste nettsted ble første gang arrangert i 2006, og har vært delt ut årlig etter dette.


Om Design Container
Design Container er et design- og kommunikasjonsbyrå som jobber med kommunikasjon identitet og posisjonering, i tillegg til digitale løsninger, synlighet og digital markedsføring. Design Container er en del av Artisti-gruppen og våre samlede tjenester omfatter alle aspekter av kommunikasjon - fra strategi, markedsføring og produktutvikling til salg og CRM. Vi holder til i Oslo, Kristiansand og Malmø, og har en samlet omsetning på rundt 300 mill NOK. Artisti-gruppen består av over 130 dedikerte spesialister.