Idenne artikkelen deler Tuva Dyrnes (prosjektleder), Elisabeth Wiencke (strategisk rådgiver), Michael Linnemann (kreativ leder) og Dariusz Ksiazek (tech lead) sine beste råd for å lage en gjennomarbeidet og profesjonell rapport – fra planlegging til design og utvikling.

Tidlig planlegging er nøkkelen

En tydelig fremdriftsplan bør være på plass tidlig, gjerne måneder før deadline. Ifølge prosjektleder Tuva Dyrnes er det avgjørende å starte prosessen i god tid, både internt og med eventuelle eksterne byråer.

Mange bedrifter undervurderer hvor lang tid innholdsproduksjon kan ta. Sett datoer for redaksjons- og avsjekksmøter med de involverte avdelingene og byrået, og sørg for å ha tid til å utvikle innhold som holder høy kvalitet.

Ha i bakhodet at et byrå ofte jobber med flere årsrapporter parallelt, og det er viktig å ha en jevnlig dialog for å holde tidslinjer og forventninger på rett kurs.

Definer målet

Hva skal årsrapporten oppnå? Skal den distribueres til investorer, eller brukes som et internt verktøy gjennom året? Uansett hva målet er, bør det være tydelig for alle involverte. Dette sikrer at rapporten reflekterer selskapets visjon og målsettinger.

Når rapporten er ferdig, bør du ha en klar strategi for distribusjon. Dette kan gi rapporten den oppmerksomheten den fortjener og bidra til både intern stolthet og ekstern anerkjennelse.

Evaluer prosessen

Når rapporten er publisert, ta deg tid til å evaluere hva som fungerte og hva som kunne vært bedre. Dette gir viktig innsikt som kan brukes for å forbedre neste års rapport. Involver både interne ressurser og eksterne samarbeidspartnere i evalueringen for å få et helhetlig perspektiv.

Har du bare noen få interne ressurser?

Spør byrået ditt om hjelp. De fleste byråer bistår gjerne med strategi, planlegging, copywriting, intervjuer, bilder og korrekturlesing.