Lørdag 21. juni var OL-vinner Kjetil Jansrud en av nesten 300 løps- og turglade folk som tok seg fra Rjukan til toppen av Gaustatoppen i det som trygt kan kalles Norges vakreste motbakkeløp.

Viking skal være en arenaskaper og en tilrettelegger for folks store og små opplevelser ute i naturen. Derfor har vi etablert kommunikasjonskonseptet «Every Day Is An Expedition» (#ediax), for å vise at Viking gjør det mulig å oppleve naturens mange fasetter. Enten det handler om å komme seg på jobb i øsende regnvær eller bestige en fjelltopp, så skal Viking være en foretrukken merkevare.

Viking har et bredt spekter av testvinnende fottøy som er utviklet spesielt for norske forhold, og med hensikten med Viking Challenge er å forsterke merkevaren gjennom å skape et unikt arrangement med bred appell.

Rjukan IL var teknisk arrangørpartner for Viking Challenge. Øyvind Sundby gikk av med seieren i herreklassen med tiden 1.30.07, og Merete Weng vant dameklassen på 1.43.45. Over halvparten av de påmeldte tok den lengste løypa på 11 km og med over 1600 høydemeters stigning.

Se video her.