På Dagbladet TV og via Tele2 sine flater i sommer kunne folk følge kameratene Stian Rasch og Haakon Sanne på en intens og opplevelsespakket reise gjennom Europa, Asia og Nord-Amerika. Konseptet "Del verden" er utviklet av Starcom og ZenithOptimedia, mens filmselskapet Ellioth&Winther og Dagbladet har stått for produksjonen. Kreativ leder i Starcom, Sindre Holme forklarer bakgrunnen for jobben:

­­−Forutsetningen for å kunne dele opplevelser på tur i utlandet er at det ikke koster skjorta å laste opp bildene og videoene fra mobilen. Heldigvis går det an å kjøpe pakker med data for å holde kostnadene i sjakk. Likevel; megabytes og data er ganske abstrakte størrelser for de fleste. I stedet for kun å snakke om hvor mye data du kan får for en viss sum penger, ønsket vi heller å vise hvilke opplevelser man kan skape med disse datapakkene – og inspirere folk til å dele sine reiseminner.

I samarbeid med Dagbladet laget Tele2 en konkurranse der de to programlederne ble plukket ut blant over 1000 innsendte søknader. Vinnerne fikk i oppgave å reise jorda rundt på 15 dager, uspesifisert, for å dele så mange opplevelser som mulig.  Kampanjen tok av. TV-serien på DBTV hadde over 550 000 visninger, og en bildekonkurranse som Tele2 kjørte parallelt med web-tv-serien, ga over 5000 bilder på en knapp måned.  

Tele2 er svært fornøyd med kampanjen, som også ble rullet ut på utendørsflater, digitale bannere, Facebook, Instagram og på en egen kampanjeside hvor Tele2 delte smarte mobiltips. 

− Denne kampanjen har vært svært viktig for å spre budskapet om at det er trygt å surfe med Tele2 i utlandet. Vårt mål har vært å tilby Tele2-kundene et godt produkt som gjør det enkelt og forutsigbart å bruke data når man er på utenlandsreise. Lanseringen av ukespakkene og “Del verden”-kampanjen har bidratt til at gjennomsnittskunden nesten bruker tre ganger så mye data i utlandet i år sammenlignet med i fjor. Og det må vi si oss godt fornøyde med, sier markedkoordinator i Tele2, Line Nord Anglevik.

Se casefilm her.